onsdag 16 juni 2021

GRÄDDIG PEPPARKYCKLING , 4 PORT.




                               HEJSAN !

Lite  chilisås och två sorters peppar sätter god smak på såsen .
Om DU bara vill ha en sort av pepparsorterna , ta då dubbel 
mängd av den .  mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET  :
600 g kyckling-FILE'
1 gul lök
1 msk smör/margarin
salt
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl  CREME FRAICHE
2 msk chilisås
1 msk ROSE'PEPPAR
1 tsk grönpeppar 
9 körsbärstomater
GARNERING : 
2 msk hackad persilja
ROSEPEPPAR
grönpeppar
TILLBEHÖR :
krossad potatis

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Dela varje kyckling-FILE på längden .
Skala och hacka löken .
Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör .
Tillsätt löken och fräs lite till .  Salta .
Lägg över kycklingen i en ugnsform .
HÄLL i grädde, vatten, fond, CREME FRAICHE
och chilisås i stekpannan och koka upp .
Rör i krossad ROSEPEPPAR  och grönpeppar och
häll såsen över kycklingen .
Lägg i delade tomater .
TLLAGA i ugnen tills kycklingen är genomstekt , ca 
20 minuter .
VID SERVERING :
Strö över persilja och lite extra krossad peppar .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !