HEJSAN !
SAFTIGA OCH LÄTTÄTNA BRÖDKAKOR
SÅ LÄTTA ATT BAKA .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl filmjölk eller vanlig mjölk
1/2 tsk salt
50 g jäst
1 msk rörsocker eller
strösocker
175 g kokt riven potatis
6 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk brödkrydda
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen i lite av mjölken . Ljumma resten av mjölken
till ca 37 grader och häll över jästen .
Tillsätt övriga ingredienser, sist vetemjölet .
Rör ihop . LÅT degen jäsa till dubbel storlek ca 1 timme .
Spara 1 dl till utbakning .
TAG upp degen . ARBETA den på nytt en liten stund .
Dela den i 11 bitar, som formas till runda kakor .
5 - 8 cm i diameter . NAGGA kakorna .
LÅT dem jäsa ca 20 minuter på bakpappersklädd plåt
och grädda dem sedan i 250 grader , tills de fått fin färg
ca 10 minuter .
LYCKA TILL !
BIRGIT , var min arbetskamrat under många år .
NÄR det blev gröt över på avdelningen , turades vi om
Birgit och jag att baka bröd av gröten , som sedan serverades
till pat. En himla fin tid !