lördag 1 september 2018
BEARNAISE- GRATINERAD SMÖRGÅSLÄNGD , 2 PERS.
HEJSAN !
Så här blev det ikväll !
Det var riktigt gott , riktigt lördags-mys !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket djupfrys bearnaisesås ca 200 g
1 skiva längdskuret vitt bröd
1 medelstor purjolök
1 msk smör eller margarin
100 g rökt bog eller skinka
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA den djupfrysta bearnaisesåsen .
VÄRM ugnen till 225-250 grader.
Strimla purjolöken och fräs den i smöret
eller margarinet så att den blir mjuk.
Strimla skinkan.
FÖRDELA purjolöken och skinkan på brödet
och bred den avsvalnade såsen över .
GRATINERA smörgåsen ca 10 minuter.
Gott att servera till är en tomatsallad .
TREVLIG KVÄLL !
PASTAGRATÄNG MED BANAN , 4-6 PORT.
HEJSAN !
Här är en favorit bland både stora och små.
En vegetarisk pastagratäng med både färg och smak .
Och rejäla portioner . mmm....!
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g pastahjul, skruvar eller fjärilar
1 gul paprika
1 grön paprika
1 röd paprika
1 burk skivade champinjoner, ca 425 g
1 purjolök
500 g lagrad ost (hälften i såsen och andra hälften ovanpå)
2 gula lökar
3 bananer
50 g margarin/smör
1 1/2 dl vetemjöl eller Maizena
2/3 liter mjölk
salt, svartpeppar, oregano
Aromat krydda
Italiensk salladskrydda
1 knippa persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av vattnet .
HACKA paprikorna, löken och svampen i små bitar.
Fräs alltsammans i en klick matfett i en stekpanna .
SMÄLT matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölet, rör om och späd med mjölken lite i sänder.
Rör om hela tiden. Sänk värmen när såsen är lagom tjock.
Riv hälften av osten och häll den i såsen och låt den smälta
under omrörning . Krydda rikligt och tillsätt klippt persilja.
VARVA pasta, paprika, lök och svamp-mixen i en stor ugn-
säker form . Översta lagret ska vara pasta .
Häll ostsåsen över. Lägg skivad banan över. Hyvla resten
av osten i tunna skivor och täck över bananerna .
GRÄDDA mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
FESTLIGA MOCKARUTOR , CA 16 RUTOR.
HEJSAN !
Det här är en riktig dröm för alla
choklad- och kaffe-älskare !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl sötmandel
200 g mörk choklad
3/4 msk frystorkat kaffepulver
200 g smör eller margarin
3 dl farinsocker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl majsmjöl
SMAKSÄTTNING och GARNERING :
1 msk kallt starkt kaffe
2 1/2 dl vispgrädde
siktat kakaopulver
UGN: 175 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
MAL mandeln. Smält chokladen tillsammans med kaffepulvret
och låt det svalna något .
RÖR smör och farinsocker poröst . Tillsätt äggen ett i taget
under kraftig vispning . Rör ner mandeln, vaniljsocker, majsmjöl
och den smälta chokladen.
HÄLL smeten i en bakpappersklädd eller smord form , ca 25x25 cm.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 30 - 40 minuter. Låt svalna.
GÖR små hål i kakan med en provsticka och häll kaffet över kakan.
Låt kakan stå och dra 1 timma. Skär kakan i rutor .
Spritsa grädde och sikta kakaopulver över kakan före servering .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)