måndag 30 september 2019
RÖDBETSBRÖD MED TIMJAN , 1 LIMPA = 15 SKIVOR..
HEJSAN !
Höstgott ! Servera gärna det nybakta brödet
med krämig avokado . mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 små rödbetor
25 g jäst
3 dl vatten
7 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
+ extra till formen
2 tsk salt
2 tsk timjan
smör/margarin till formen
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 250 grader.
SKALA och riv rödbetorna.
RÖR ut jästen i kallt vatten .
Tillsätt övriga ingredienser och
arbeta degen med en slev 5 min.
SMÖRJ och mjöla en avlång bröd-
form (ca 11/2 liter).
Häll i degen och låt jäsa 1 1/2 timme
under bakduk.
SÄTT in brödet längst ner i ugnen ,
sänk till 200 grader och grädda 1 tim.
LÅT svalna något och stjälp upp .
LYCKA TILL !
PÄRONSOPPA MED VANILJKRÄM OCH BISOTTI, 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...! Milt och gott att sörpla
till dessert med goda små tillbehör !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 dl vatten
1/2 vaniljstång
1/2 citron
1 kanelstång
1 dl strösocker
4 päron
TILL SERVERING
1/2 burk vaniljkesella (a' 250 g )
4 biscotti, t ex med saffran
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten, vaniljstång, citron,
kanelstång och strösocker .
SKALA och tärna päronen smått .
Tillsätt dem till lagen och koka 5 min.
LÅT soppan kallna .
SERVERA med vaniljkesella och biscotti.
LYCKA TILL !
TIPS !
HEJ !
Glöm inte det allra enklaste till efterrätt -
strö kanel och socker på äpplehalvor och
och mikra några minuter .
Hjärtans gärna, -med en skopa glass på !
TACK !
HALLONDESSERT 4 PERS .
HEJSAN !
mmm... så himla gott !
Efterrätt kan Du ha när som helst,
efter fisk och soppa är det extra gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 msk smör /margarin
2 dl havregryn
1/2 dl farinsocker
6 dl hallon
5 dl CREME Fraiche
1/2 dl GELE- socker Multi
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en stekpanna .
FRÄS havregryn och farinsocker i
fettet . Ställ åt sidan . Rensa hallonen .
VARVA CREME Fraichen och
hallonen i fyra glas.
STRÖ på havrefräset. SERVERA direkt.
LYCKA TILL !
ROSTADE ROTFRUKTER , 6 PORT.
HEJSAN !
Med mustiga höstsmaker .
Är gott till allt , köttfärs,
korv eller bara som det är.
Himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
3-4 potatisar (300 g)
2-3 morötter (300 g)
2 palsternackor (300 g)
1 bit rotselleri (200 g)
6 vitlöksklyftor
1 påse stek- lök (250 g) - röd och gul lök.
1 burk kikärter (410 g )
1/2 citron
2 msk olivolja
1 1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk salt + 1 krm svartpeppar
1 kruka bladpersilja, plockad
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
SKALA och skiva potatis och rotfrukter.
Skala vitlök och stek -lök .
BLANDA rotfrukter , hela vitlöksklyftor
och stek-lökar, kikärter, pressad citronjuice,
( lägg även i citronhalvan efter pressning),
olja, rosmarin, salt, peppar och persilja i
en ugnssäker form .
ROSTA i ugnen till fin färg ca 30 min.
LYCKA TILL !
TIPS ! ASIATISK SESAMDRESSING.
HEJSAN !
LAGA SUNT !
En härligt nötig dressing som revolutionerar
den enklaste grönsallad .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 msk sesamfrön
1 tsk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk honung
1 lime
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA sesamfröna gyllenbruna i en
torr stekpanna.
VISPA ihop sesamolja, rapsolja, soja
och honung. Pressa i limejuicen.
BLANDA i sesamfröna och ringla dressingen
över en grönsallad .
TACK !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)