HEJSAN !
Å, vad det här var gott ! Här ska DU krydda med saffran .
Det var KRISTIN , på arbetet som älskade fänkål i alla former
för att det inte skulle vara samma mat varje gång hade hon
köpt en påse räkor att blanda i.
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
700 g räkor med skal
1 msk olivolja
1 dl vatten
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 röd paprika
1 msk olivolja
0.5 g saffran
1 dl grädde
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna och lägg skalen i en stekpanna med olivolja .
BRYN skalen i några minuter och häll på vatten och låt det koka i 3 min.
SILA buljongen och kasta skalen och spar vätskan .
Skala och finhacka lök och vitlök.
SKÄR fänkål och paprika i strimlor .
HETTA upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, fänkål
och paprika i någon minut .
TILLSÄTT saffran , räkbuljongen , räkor och grädde .
KOKA upp och smaka av med salt och peppar .
HIMLA GOTT !
och SMAKLIG MÅLTID !