måndag 11 oktober 2021

RÄKGRYTA MED FÄNKÅL , 4 PORT .

 


                                           HEJSAN !

Å,  vad det här var gott !  Här ska DU krydda med saffran .

Det var  KRISTIN , på arbetet  som älskade fänkål i alla former

 för att det inte skulle vara samma mat varje gång hade hon 

köpt en  påse  räkor att  blanda  i.

VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :

700 g räkor med skal

1 msk olivolja

1 dl vatten 

4 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 fänkål

1 röd paprika

1 msk olivolja

0.5 g saffran

1 dl grädde

salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  räkorna  och lägg skalen i en stekpanna  med olivolja .

BRYN  skalen i några minuter och häll på vatten och låt det koka i 3 min.

SILA  buljongen och kasta skalen och spar vätskan .

Skala och finhacka lök och vitlök.

SKÄR fänkål och paprika i strimlor .

HETTA upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, fänkål 

och paprika i någon minut .

TILLSÄTT saffran ,  räkbuljongen , räkor  och grädde .

KOKA upp och smaka av med salt och peppar .

HIMLA GOTT !

och  SMAKLIG MÅLTID !