HEJSAN !
Det här är ett av bröden som DU kan unna DIG .
Vilken tillfredsställelse det är att baka sitt eget matbröd .
Att själv bestämma vilka ingredienser man vill ha för
att få det riktigt saftigt , nyttigt och gott .
Så här gjorde jag !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl solroskärnor
1 dl vetekross
1 dl vetekli
1 dl linfrö
1 msk salt
5 dl siktat Dinkelmjöl
5 dl Dinkelmjöl fullkorn
2 msk bikarbonat
1 liter standard filmjölk
1 /2 dl mörk sirap
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Blanda samman samtliga torra ingredienser
i en stor bunke eller i en rymlig matberedare .
Blanda ordentligt. Tillsätt filmjölk och sirap .
Blanda .
Degen ska vara lös .
SMÖRJ och bröa två brödformar ca 1 1/2 liter
vardera , och häll smeten i formarna .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 45 minuter,
täck nu över bröden med ugnsfolie och grädda
ytterligare 40 - 45 minuter . Känn med sticka .
2 bröd = 1 timme och 45 minuter .
LYCKA TILL !