onsdag 17 juni 2015

ENKEL POTATIS - OCH SILL-RÖRA I GLAS . 4 PERSONER:

Hej igen !

Det här måste Ni prova till  MIDSOMMARAFTON
det tar inte lång tid att göra och det ser elegant ut  !
Och jättegott !

500 g färskpotatis
2 kokta ägg
200 g Matjessill
2 dl GRÄDDFIL
2 stjälkar salladslök

Så här gör DU:
SKRUBBA POTATISEN
och koka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och låt svalna.
TÄRNA potatis , ägg och Matjessill
och blanda ner Gräddfil och strimlad
salladslök .
Lägg upp i GLAS PÅ FOT och servera .
DEKORERA  med salladslök .
LYCKA TILL !

RÄKPAJ MED PEPPARROTSSTING ...4 PORT.

Hej igen !

Den här pajen kan ätas varm eller kall ,
med sallad och kanske lite nygräddat
bröd och ost .

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk KALLT vatten
FYLLNING:
500 g oskalade räkor
1 purjolök
2 msk smör
4 ägg
2 dl gräddfil
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl lagrad  riven  ost
2 msk finhackad dill
1 dl gröna ärter
80 g röd Stenbitsrom
3 msk färsk riven pepparrot
GARNERING:
räkor
dill
citron
UGN: 225 GRADER.

Så här gör DU:
BLANDA MJÖL och smör ,  gärna i en matberedare .
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg -  boll.
Låt vila i kylen ca 10 minuter .
TRYCK eller kavla ut degen i en smord pajform ,
ca 24 cm i diameter .
Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
FYLLNING :
SKALA RÄKORNA .
Strimla purjolöken , fräs den blank i smör .
VISPA ÄGG , Gräddfil , grädde och riven ost.
Tillsätt dill , ärter och Stenbitsrom.
Salta och peppra .
FÖRDELA  PURJOLÖK , pepparrot och räkor ,
spara något till garnering, i det förgräddade pajskalet.
HÄLL ÄGGSTANNING  över räkorna och löken , peta
med en gaffel  så att det rinner ner .
GRÄDDA PAJEN  mitt i ugnen ca 40 min , tills den är
fast och fint gyllene .
GARNERA med räkor , dill och citron .

LYCKA TILL !