lördag 15 oktober 2022

FÄRSBIFF MED RÖDBETOR OCH SVAMP, 1 port, (lunch/middag ) . mm..!

 


                          HEJSAN  !


Det här var gott !


HÄR ÄR RECEPTET :

150 g rödbetor

50 g potatis

1 tsk olja

1 äpple

1/4 tsk senap

1 msk äppelvinäger

20 g sallad

50 g svamp

1/2 schalottenlök

1 tsk smör

salt , peppar

100 g ärter

125 g nötfärs


SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA  Rödbetorna i 60 minuter, skala  dem 

och skär dem i klyftor .

KOKTIDEN  kan förkortas om DU först skalar dem .  

KOKA potatis och dela dem .

VÄND potatisar och rödbetor i olja i en varm panna 

i 30 sekunder.

SKÄR äpplena i klyftor och vänd ner dem .

TILLSÄTT grov senap och vinäger och lägg upp 

blandningen på salladsblad .

STEK svamp med hackad lök i smör .

NÄR svampen är klar saltar och pepprar DU och 

stänger av plattan .

VÄND blandningen med tinade ärter .

FORMA,  salta och stek färsbiffarna i grillpanna i 

6 - 8 minuter på varje sida .

SERVERA den varma potatis- och rödbetssalladen

samt svamp och ärt-blandningen till färsbiffen .

Här blir DU ordentligt mätt !


TILL BIFFEN:

1/2 dl Turkisk yoghurt

1/2 vitlöksklyfta - pressad 

1 kläm på Akacia honung

BLANDA  ihop allt  och  lägg på biffen .                          

mm..!


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !