HEJSAN !
Det här var gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g rödbetor
50 g potatis
1 tsk olja
1 äpple
1/4 tsk senap
1 msk äppelvinäger
20 g sallad
50 g svamp
1/2 schalottenlök
1 tsk smör
salt , peppar
100 g ärter
125 g nötfärs
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA Rödbetorna i 60 minuter, skala dem
och skär dem i klyftor .
KOKTIDEN kan förkortas om DU först skalar dem .
KOKA potatis och dela dem .
VÄND potatisar och rödbetor i olja i en varm panna
i 30 sekunder.
SKÄR äpplena i klyftor och vänd ner dem .
TILLSÄTT grov senap och vinäger och lägg upp
blandningen på salladsblad .
STEK svamp med hackad lök i smör .
NÄR svampen är klar saltar och pepprar DU och
stänger av plattan .
VÄND blandningen med tinade ärter .
FORMA, salta och stek färsbiffarna i grillpanna i
6 - 8 minuter på varje sida .
SERVERA den varma potatis- och rödbetssalladen
samt svamp och ärt-blandningen till färsbiffen .
Här blir DU ordentligt mätt !
TILL BIFFEN:
1/2 dl Turkisk yoghurt
1/2 vitlöksklyfta - pressad
1 kläm på Akacia honung
BLANDA ihop allt och lägg på biffen .
mm..!
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !