måndag 12 oktober 2015

RÖDBETSPAJ MED OST OCH PISTASCHNÖTTER. 4 PERS.

HEJSAN! Jag såg i en av mat- affärerna att det finns FÖRKOKTA RÖDBETOR i plastförpackning. HÄR ÄR RECEPTET: 3 dl VETEMJÖL, 125 g SMÖR/MARGARIN, 2 msk ISKALLT VATTEN. FYLLNING: 3 ÄGG, 3 dl MATLAGNINGSGRÄDDE, ELLER CREME FRAICHE, 150 g RIVEN VÄSTERBOTTENOST, SALT å PEPPAR, 400 g RÖDBETOR, KOKTA, SKALADE 3 msk HACKADE PISTASCHNÖTTER. SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER: NYP ihop ingredienserna till pajdegen eller kör i matberedare, tryck ut i en pajform, gärna med löstagbar kant. STÄLL KALLT. RÖR samman ÄGG, GRÄDDE, OST, SALT och PEPPAR. HÄLL fyllningen i pajskalet. DELA RÖDBETORNA mitt itu. LÄGG dem vackert och strö över PISTASCHNÖTTERNA. GRÄDDA MITT I UGNEN CA 35 MINUTER. LYCKA TILL!

TORTILLA MED PLOMMON OCH ÄDELOST 4 PERS.

HEJSAN! Å, mmm...underbart gott! HÄR ÄR RECEPTET: 4 SKIVOR VITT BRÖD, 8 ÄGG, 2 dl MATLAGNINGSGRÄDDE, 1 NÄVE RUCOLASALLAD, hackad, 3-4 PLOMMON, tärnade, 140 g ÄDELOST, GARNERING: FÄRSK TIMJAN eller annat GRÖNT. SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT ugnen på 225 grader. Tärna BRÖDET och stek i rikligt med SMÖR/MARGARIN. Vispa äggen med MATLAGNINGSGRÄDDEN. LÄGG ett bakplåtspapper i bottnen av en ugnsform, lägg i BRÖDTÄRNINGARNA, strö över RUCOLA och PLOMMON. HÄLL över ÄGGSMETEN, smula över ÄDELOSTEN och in i ugn ca 15 minuter. LÅT kallna, ta upp och skär i fyrkanter, strö över TIMJAN. HOPPAS DET SMAKAR OCH LYCKA TILL!

PÄRONSALLAD.

HEJSAN! Denna sallad gillar vi till olika kötträtter. SÅ HÄR ÄR RECEPTET: 4 PÄRON, 4 ANANASRINGAR, 1/2 dl grovhackade VALNÖTTER, 1/2 dl ANANASSPAD ELLER APLSINJUICE. SÅ HÄR GÖR DU: Skala eventuellt PÄRONEN och skär dem i tärningar. Skär ANANASSEN i bitar. Blanda alla ingredienserna i en skål. SERVERA SALLADEN VÄL KYLD. HOPPAS DET SMAKAR, LYCKA TILL!

FRUKTYOGHURT - MELLANMÅL 4 PERS.

HEJSAN! Så enkelt det är att göra egen FRUKTYOGHURT, men man tänker inte på det. HÄR ÄR RECEPTET: 4 dl NATURELL YOGHURT, 1 ÄPPLE, 1 PÄRON, 1 BANAN. SÅ HÄR GÖR DU: Skär frukten i bitar och kör den med YOGHURTEN, i MIXER tills allt finfördelats. KLART, LYCKA TILL!

MELON - OCH VINBÄRSSALLAD. 4 PERS.

HEJSAN! Prova det här, det ser festligt ut! HÄR ÄR RECEPTET: 1/2 MELON, 1/2 LITER SVARTA VINBÄR, CA 2 MSK RÖRSOCKER SÅ HÄR GÖR DU: KÄRNA ur MELONEN och rensa BÄREN. Gräv ur fruktköttet ur MELONEN med en sked. Skär det i tärningar. VARVA MELONBITAR, VINBÄR och SOCKER i det URGRÄVDA MELONSKALET. LÅT SALLADEN STÅ KALLT TILLS DEN SKA SERVERAS. LYCKA TILL!

APELSIN OCH KESO 4 PERSONER. - MELLANMÅL.

HEJSAN! Det här var ett tag sen vi åt till efterrätt, men förut hade vi det ofta. JÄTTEGOTT - Väl värt att prova,- även som mellanmål. HÄR ÄR RECEPTET: 2 APELSINER, 1 BANAN, 1 dl VISPGRÄDDE 1 liten burk KESO, 250 g, 1 dl RUSSIN 1 dl HASSELNÖTTER 1 tsk VANILJSOCKER SÅ HÄR GÖR DU: VISPA GRÄDDEN med VANILJSOCKRET till tjockt skum. MOSA BANANEN och blanda med GRÄDDEN och KESO. SKALA och skiva APELSINERNA. RÖR ner RUSSIN och hälften av NÖTTERNA i KESOBLANDNINGEN. HÄLL över i en SERVERINGSSKÅL och DEKORERA med APELSINSKIVORNA och resten av NÖTTERNA. SERVERAS VÄL KYLT. HOPPAS ATT DET SMAKAR OCH LYCKA TILL!