måndag 12 oktober 2015
RÖDBETSPAJ MED OST OCH PISTASCHNÖTTER. 4 PERS.
HEJSAN!
Jag såg i en av mat- affärerna att det finns FÖRKOKTA RÖDBETOR i plastförpackning.
HÄR ÄR RECEPTET:
3 dl VETEMJÖL,
125 g SMÖR/MARGARIN,
2 msk ISKALLT VATTEN.
FYLLNING:
3 ÄGG,
3 dl MATLAGNINGSGRÄDDE, ELLER CREME FRAICHE,
150 g RIVEN VÄSTERBOTTENOST,
SALT å PEPPAR,
400 g RÖDBETOR, KOKTA, SKALADE
3 msk HACKADE PISTASCHNÖTTER.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER:
NYP ihop ingredienserna till pajdegen eller kör i matberedare, tryck ut
i en pajform, gärna med löstagbar kant.
STÄLL KALLT.
RÖR samman ÄGG, GRÄDDE, OST, SALT och PEPPAR.
HÄLL fyllningen i pajskalet.
DELA RÖDBETORNA mitt itu.
LÄGG dem vackert och strö över PISTASCHNÖTTERNA.
GRÄDDA MITT I UGNEN CA 35 MINUTER.
LYCKA TILL!
TORTILLA MED PLOMMON OCH ÄDELOST 4 PERS.
HEJSAN!
Å, mmm...underbart gott!
HÄR ÄR RECEPTET:
4 SKIVOR VITT BRÖD,
8 ÄGG,
2 dl MATLAGNINGSGRÄDDE,
1 NÄVE RUCOLASALLAD, hackad,
3-4 PLOMMON, tärnade,
140 g ÄDELOST,
GARNERING:
FÄRSK TIMJAN eller annat GRÖNT.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 225 grader.
Tärna BRÖDET och stek i rikligt med SMÖR/MARGARIN.
Vispa äggen med MATLAGNINGSGRÄDDEN.
LÄGG ett bakplåtspapper i bottnen av en ugnsform, lägg i BRÖDTÄRNINGARNA,
strö över RUCOLA och PLOMMON.
HÄLL över ÄGGSMETEN, smula över ÄDELOSTEN och in i ugn ca 15 minuter.
LÅT kallna, ta upp och skär i fyrkanter, strö över TIMJAN.
HOPPAS DET SMAKAR OCH LYCKA TILL!
PÄRONSALLAD.
HEJSAN!
Denna sallad gillar vi till olika kötträtter.
SÅ HÄR ÄR RECEPTET:
4 PÄRON,
4 ANANASRINGAR,
1/2 dl grovhackade VALNÖTTER,
1/2 dl ANANASSPAD ELLER APLSINJUICE.
SÅ HÄR GÖR DU:
Skala eventuellt PÄRONEN och skär dem i tärningar.
Skär ANANASSEN i bitar.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
SERVERA SALLADEN VÄL KYLD.
HOPPAS DET SMAKAR, LYCKA TILL!
FRUKTYOGHURT - MELLANMÅL 4 PERS.
HEJSAN!
Så enkelt det är att göra egen FRUKTYOGHURT, men man tänker inte på det.
HÄR ÄR RECEPTET:
4 dl NATURELL YOGHURT,
1 ÄPPLE,
1 PÄRON,
1 BANAN.
SÅ HÄR GÖR DU:
Skär frukten i bitar och kör den med YOGHURTEN,
i MIXER tills allt finfördelats.
KLART, LYCKA TILL!
MELON - OCH VINBÄRSSALLAD. 4 PERS.
HEJSAN!
Prova det här, det ser festligt ut!
HÄR ÄR RECEPTET:
1/2 MELON,
1/2 LITER SVARTA VINBÄR,
CA 2 MSK RÖRSOCKER
SÅ HÄR GÖR DU:
KÄRNA ur MELONEN och rensa BÄREN.
Gräv ur fruktköttet ur MELONEN med en sked.
Skär det i tärningar.
VARVA MELONBITAR, VINBÄR och SOCKER i det URGRÄVDA MELONSKALET.
LÅT SALLADEN STÅ KALLT TILLS DEN SKA SERVERAS.
LYCKA TILL!
APELSIN OCH KESO 4 PERSONER. - MELLANMÅL.
HEJSAN!
Det här var ett tag sen vi åt till efterrätt, men förut hade vi det ofta.
JÄTTEGOTT - Väl värt att prova,- även som mellanmål.
HÄR ÄR RECEPTET:
2 APELSINER,
1 BANAN,
1 dl VISPGRÄDDE
1 liten burk KESO, 250 g,
1 dl RUSSIN
1 dl HASSELNÖTTER
1 tsk VANILJSOCKER
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA GRÄDDEN med VANILJSOCKRET till tjockt skum.
MOSA BANANEN och blanda med GRÄDDEN och KESO.
SKALA och skiva APELSINERNA.
RÖR ner RUSSIN och hälften av NÖTTERNA i KESOBLANDNINGEN.
HÄLL över i en SERVERINGSSKÅL och DEKORERA med APELSINSKIVORNA
och resten av NÖTTERNA. SERVERAS VÄL KYLT.
HOPPAS ATT DET SMAKAR OCH LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)