tisdag 20 augusti 2019
MINUTGLASS, 3 - 4 PERS.
HEJSAN !
GOTT , SMALT OCH SNABBLAGAT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl frysta bär - svarta vinbär ,
hallon, jordgubbar , blåbär
2 dl mild yoghurt
2 msk florsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
MOSA bären i en matberedare och häll
sedan ner yoghurt och socker .
DE frysta bären gör att det blir glass-
konsistens .
LÄGG upp glassen i portionsskålar och
servera omedelbart .
Från en Dietistkurs -00 .
LYCKA TILL !
UGNSBAKADE ÄPPLEN MED VANILJYOGHURT, 2 PERS.
HEJSAN !
Ugnsbakade äpplen är en god och lättlagad efterrätt
värd att komma ihåg .
Men glöm inte den klassiska smörklicken , kanske
den inte behövs -men blir det lika gott utan ?
Prova också med mild vaniljyoghurt till. Det är så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 äpplen
3 msk sirap
10 sötmandlar , hackade
SÅ HÄR GÖR DU :
TA ur kärnhusen och ställ äpplena i en
ugnseldfast form.
Häll sirap på sirap och strö hackad mandel över .
LÅT stå i 125 - 150 graders ugn 45 - 60 minuter.
Är det lite bråttom så öka ugnsvärmen eller fortsätt
laga i mikron- pröva först med 1 minut per äpple.
LYCKA TILL !
ÄPPELKOMPOTT MED MJÖLK, 4 PORT .
HEJSAN !
Jag behåller de fiberrika skalen och
tar bara bort en liten del av kärnhusen .
Tvätta gärna äpplet innan Du använder det.
HÄR ÄR RECEPTET :
8 - 10 äpplen
3 dl vatten
3 msk vatten
1 msk potatismjöl
1 kanelpinne
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL vatten och socker i en kastrull och
låt det börja upp medan Du delar äpplena
i 4 klyftor och skär bort det innersta av kärn-
husen .
DELA klyftorna i mindre bitar och lägg ner
dem efter hand i sockerlagen + kanelpinne.
Rör om när äpplebitarna inte längre täcks av
lagen, det förhindrar att de mörknar .
NÄR allt är skuret och klart behöver kompotten
bara några minuters ytterligare koktid - godast
om det inte är för genomkokt - helst så DU
känner äppelbitarna . Plocka upp kanelpinnen.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)