tisdag 20 augusti 2019

MINUTGLASS, 3 - 4 PERS.



            HEJSAN !

GOTT , SMALT OCH   SNABBLAGAT !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl frysta bär - svarta vinbär ,
hallon, jordgubbar , blåbär
2 dl mild yoghurt
2 msk florsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
MOSA bären i en matberedare och häll
sedan ner yoghurt och socker .
DE frysta bären gör att det blir glass-
konsistens .
LÄGG upp glassen i portionsskålar och
servera omedelbart .

Från en Dietistkurs -00 .
LYCKA TILL !




UGNSBAKADE ÄPPLEN MED VANILJYOGHURT, 2 PERS.




                   HEJSAN !
Ugnsbakade äpplen är en god och lättlagad efterrätt
värd att komma ihåg .
Men glöm inte den klassiska smörklicken , kanske
den inte behövs -men blir det lika gott utan ?
Prova också med mild vaniljyoghurt till. Det är så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 äpplen
3 msk sirap
10 sötmandlar , hackade
SÅ HÄR GÖR DU :
TA ur kärnhusen och ställ äpplena i en
ugnseldfast form.
Häll sirap på sirap och strö hackad mandel över .
LÅT stå i 125 - 150 graders ugn 45 - 60 minuter.
Är det lite bråttom så öka ugnsvärmen eller fortsätt
laga i mikron- pröva först med 1 minut per äpple.

LYCKA TILL !

ÄPPELKOMPOTT MED MJÖLK, 4 PORT .



                  HEJSAN !

Jag behåller de fiberrika skalen och
tar bara bort en liten del av kärnhusen .
Tvätta gärna äpplet innan Du använder det.

HÄR ÄR RECEPTET :
8 - 10 äpplen
3  dl  vatten
3  msk vatten
1 msk potatismjöl
1 kanelpinne
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL vatten  och  socker  i  en  kastrull  och
låt  det  börja  upp  medan Du  delar  äpplena
i  4 klyftor och  skär  bort det innersta av  kärn-
husen .
DELA  klyftorna  i  mindre  bitar  och  lägg  ner
dem  efter  hand  i  sockerlagen  + kanelpinne.
Rör  om  när  äpplebitarna  inte  längre  täcks  av
lagen,  det  förhindrar  att  de mörknar .
NÄR  allt  är  skuret  och  klart behöver  kompotten
bara  några  minuters  ytterligare  koktid - godast
om  det  inte är för genomkokt -  helst så DU
känner  äppelbitarna .  Plocka upp kanelpinnen.

LYCKA TILL !