Blandningen av apelsinjuice
och honung ger dessa bullar
en spännande smakbrytning
och svagt gul färg.
Jättegoda!
JÄSTID:20-25 min på plåten.
UGNSTEMPERATUR: 250 GRADER
GRÄDDNINGSTID:7-8 MIN.
35 g färsk jäst
1 1/2 dl apelcinjuice
75 g smör/margarin
4 dl vetemjöl+ 1/2 dl
till utbakning
1 msk honung
PENSLING:
Uppvispat ägg
10 hackade sötmandlar.
Så här gör DU:
FINFÖRDELA fettet i mjölet.
Värm juicen till 37 grader.
Rör ut jästen i juicen och
häll blandningen över mjölet
och fettet.
TILLSÄTT honungen och arbeta ihop
till en smidig deg.
Arbeta degen en stund på mjölat
bakbord och dela upp i jämnstora
bitar.
FORMA avlånga bullar och låt dessa
jäsa upp ordentligt under bakduk
på smord plåt.
PENSLA bullarna och strö på mandel.
STÄLL in plåten i ugnen och grädda
bullarna.
Kanske gillar NI dessa,prova på.
LYCKA TILL!
fredag 9 september 2011
RADIO-KAKA ISCHOKLAD--KAKA.
Finns det någon därute som
kommer ihåg RADIO-KAKA.
Det var de go'aste jag visste
när mamma gjorde den.
Så nu får NI receptet från mej.
250 g kokos-fett
2 ägg
2 1/2 dl florsocker
3-4 msk kakao
2 tsk rivet apelsin-
skal
25 st söta kex,helst
fyrkantiga (typ mariekex)
Så här gör DU:
SMÄLT kokosfettet och låt
det svalna.
KLÄ en avlång form med bak-
plåtspapper eller aluminium-
folie.
Vispa ägg och florsocker pösigt.
Sikta ner kakaon och rör det
svalnade kokosfettet.
Tillsätt det rivna apelsinskalet.
VARVA kex och chokladkräm
i jämna lager,med kräm
överst och underst.
Ställ kakan i kylen tills
krämen stelnat,så att kakan
kan skäras i skivor.
FÖRVARA kakan i kylen.
jättegott...mmm
jag får nog göra denna till helgen!mm..
DU ångrar DIG inte om DU gör den.
LYCKA TILL!
kommer ihåg RADIO-KAKA.
Det var de go'aste jag visste
när mamma gjorde den.
Så nu får NI receptet från mej.
250 g kokos-fett
2 ägg
2 1/2 dl florsocker
3-4 msk kakao
2 tsk rivet apelsin-
skal
25 st söta kex,helst
fyrkantiga (typ mariekex)
Så här gör DU:
SMÄLT kokosfettet och låt
det svalna.
KLÄ en avlång form med bak-
plåtspapper eller aluminium-
folie.
Vispa ägg och florsocker pösigt.
Sikta ner kakaon och rör det
svalnade kokosfettet.
Tillsätt det rivna apelsinskalet.
VARVA kex och chokladkräm
i jämna lager,med kräm
överst och underst.
Ställ kakan i kylen tills
krämen stelnat,så att kakan
kan skäras i skivor.
FÖRVARA kakan i kylen.
jättegott...mmm
jag får nog göra denna till helgen!mm..
DU ångrar DIG inte om DU gör den.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)