lördag 10 augusti 2013

KORV I GOTT SÄLLSKAP 4 PORT.

Smakrik panna med kikärter eller bönor och majs
i mustig tomatsås.
Fetaost är gott att smula över.
Kabanoss och curry-curry är andra korvar 
som passar här.

3 bratwurst
2 gula lökar
1 röd avlång paprika (sötare än runda)
1 tetra /burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
3-4 tomater
1 burk kikärter eller röda eller vita bönor
1 burk majs
italiensk salladskrydda
svartpeppar
broccolibuketter

Så här gör DU:
Fräs strimlad lök , strimlad paprika och
korvbitar några minuter.
Häll på tomatkross + buljongtärning och lägg
i tomaterna i klyftor.
Koka ca 10 minuter , blanda i avrunna kikärter
och majs , hetta upp och smaka av.
Lägg upp med lättkokta broccolibuketter.

HOPPAS ATT DET SMAKAR !

KORV- OCH GRÖNSAKSWOK. 4 PORT.

Det här är snabblagat och gott.
Här passar det att blanda olika sorters
smakstarka korvar.

3-4 olika korvar , t ex, chorizo ,
bratwurst , stockholmare  kabanoss
1 påse wokgrönsaker,
t ex Thai 500 g
en bit tunnstrimlad purjolök
en bit squash , skivad , strimlad
wokkrydda eventuellt lite soja
gärna färsk koriander
ca 3 msk asiatisk chilisås

Så här gör DU:
Skiva och halstra korvarna hastigt i woken.
Ta upp , hetta upp olja och woka grönsakerna
lagom spänstiga.
Krydda , blanda i korianderblad , korv och chilisås.

SMAKLIG MÅLTID!

FALUPAJ 4 PORT.

Snart är sommaren slut... känns det som idag ,
när regnet bara öser ner , ja åskar gör det också !

Så jag tänkte göra en falukorvspaj ,
hänger Ni med !

PAJDEG:
3 1/2 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
FYLLNING:
400 g falukorv
4-5 tomater
3 ägg
2 1/2 dl mellangrädde eller
matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk
3-4 dl riven , lagrad ost
salt och peppar

Så här gör Du:
Gör pajdegen i god tid och platta ut den i en pajform.
Fyll pajskalet med korv - och tomatskivor , lagda
lite på varandra.
Vispa ihop äggen med grädde , mjölk , kryddor och
hälften av osten.
Häll på äggstanningen och strö över resten av osten.
Grädda i 200 grader , ca 35 minuter.

SMAKLIG MÅLTID!