lördag 15 januari 2011

FESTLIGA JÄTTETÅRTAN. 20-25 PORT.

Stor FEST på gång?
Gör denna SUPERGODA TÅRTA!
DU ångrar DIG inte.

250 g smör
6 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 dl kakaopulver

FYLLNING:
2 burkar krossad ananas
ca 375 g/st
6 dl vispgrädde
1 dl koncentrerad apelsinjuice
75 g mörk blockchoklad

UGN: 175 grader.

Så här gör DU:
Smörj och bröa en långpanna,ca 30x40 cm.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman vetemjöl,bakpulver
och kakaopulver.
Rör försiktigt ner mjölblandningen
i äggsmeten.
Tillsätt smöret.

Häll smeten i långpannan och
bred ut den jämt.
GRÄDDA kakan i ugnen ca 20 minuter
tills kakan verkar färdig.
Stjälp upp kakan på en bricka
och låt den kallna.

Dela den i två bottnar.
Fördela ananasen på den ena
av bottnarna.
Vispa grädden.
Blanda den med apelsinjuicen.
Lägg samman tårtbottnarna med
apelsingrädde emellan och ovanpå.

Flisa blockchokladen och strö den över.

SÅ HIMLA GO'
ALL LYCKA TILL!