torsdag 11 november 2010

MÅDDANS FRESTELSE. 4 PORT.

Det här receptet kom till när
barnen ville äta "JANSSONS FRESTELSE"
utan ansjovis.
Vad gör man då?
Så här blev resultatet.

5-6 potatisar
1-2 purjolökar
4 hg blandfärs
3 dl kaffegrädde
2 msk smör el. margarin
2 tsk salt
1 tsk curry
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk krossad rosmarin.

Så här gör DU:
Strimla potatisen grovt
och skölj strimlorna väl.
Stek potatisen lätt.
Blanda i den skurna purjolöken
och bryn den lätt.
Smörj en ugnsfast form och
lägg i ett lager potatis
och purjolök.
Krydda färsen och lägg ett lager
ovanpå potatis-o purjolöken
i formen.
Täck med ett lager potatis o purjolök
och låt rätten först brynas
i ugn 200-225 grader.Sänk till 200 grader.
Späd med grädden och låt stå 40-45
minuter till.

Servera med en sallad.

Det är jättegott, så prova gärna
alla i familjen att smaka.

(finns tidigare bland recepten, men tar det igen.)

SMAKLIG MÅLTID!