torsdag 31 januari 2019

SESAMSPETT med grönt ,,,4 port lunch.



                      HEJSAN !

Upptäck sesamfrön om Du inte redan har gjort det .
De små fina fröna är både goda och dekorativa.

HÄR ÄR RECEPTET :
4  kyckling-FILE'ER
salt, peppar
1 dl sesamfrön
2 morötter
2 gröna paprikor
200 g vaxbönor
SÅS
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk finhackad gräslök
UGN 225 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kyckling-FILE'ERNA i tre bitar
på längden .  Krydda med salt och peppar.
Rulla dem i sesamfrön .  Stick ett grillspett
av trä genom varje  FILE'E .
Lägg spetten i en ugnssäker form och stek
mitt i ugnen ca 20 min.  Vänd spetten någon
gång under tiden.
SKALA  och skär morötterna i stavar.
Ansa och strimla paprikan . Förväll bönor
och morötter i lättsaltat  vatten 5 minuter.
Häll av kokvattnet . Blanda de varma grön-
sakerna med paprikan .
BLANDA yoghurt och gräslök till såsen .

LYCKA TILL !

MOAS FRESTELSE,,, 4 PERS.





                            HEJSAN !

Den här måste Ni göra !
MOAS FRESTELSE,  kom till när vi skulle äta
Janssons Frestelse en jul, för många år sen, när barnen
var små , och inte ville äta Janssons.

HÄR ÄR RECEPTET :
6 potatisar
1-2 purjolökar, skivade
4 hg blandfärs
3 dl kaffegrädde
2 tsk salt
1 tsk curry
1/2 tsk vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ en form .
Strimla potatisen och skiva purjolöken och stek i panna.
Lägg ett lager potatis och purjolök i formen, krydda färsen
med salt, vitpeppar och curry.
Platta ut färsen färdigkryddad i formen  över potatispurjo
+ ett nytt lager potatispurjo.
BRYN först i 200-225 grader, späd med grädden, låt stå
i 45 min till . Servera med broccoli och bladsallad.

Det är så himla gott,- man kan inte sluta äta !

LYCKA TILL !