tisdag 29 oktober 2019

MANDELMUSSLOR MED JORDGUBBSMOUSSE , 10 ST .



                             HEJSAN !

Var smart och servera direkt ur formarna !
mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör / margarin
3/4 dl strösocker
1 äggula
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandel-mjöl
smält smör till formarna
JORDGUBBSMOUSSE :
250 g frysta jordgubbar
1 1/2 dl vatten
2 msk pressad citronsaft
1 1/2 dl syltsocker
2 1/2 dl vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU :
JORDGUBBSMOUSSE :
KOKA jordgubbar, vatten och citronsaft
i en kastrull på svag värme , 30 minuter.
Mixa  blandningen slät .
Rör ner syltsocker och koka under omrörning, 5 min.
Låt svalna.  LÅT stå i kylen , minst 2 timmar .
VISPA rumsvarmt smör och socker  fluffigt .
Tillsätt äggulan och fortsätt vispa .
Rör ner mjöl och mandel-mjöl, blanda till en deg.
Forma degen till en rulle.
Plasta in den och låt den stå i kylen ,  1 timme.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
SKÄR  rullen i 10 bitar .
PENSLA  mandelmusselformarna med smält smör .
Tryck  ut varje degbit i en mandelmusselform.
GRÄDDA  mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 8 min.
Låt svalna helt .
VID SERVERING :  VISPA  grädden och vänd ner i
den kalla bärblandningen .
Häll moussen i en sprits-påse  och spritsa ut moussen
i formarna .

LYCKA  TILL !