onsdag 1 maj 2013

BANAN &CHOKLADKAKA 10 BITAR. Sockerfritt .

Den här gillar jag!

2 ägg
1 dl sötningsmedel
2 mogna bananer
1/2 dl naturell yoghurt
1/2 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
ca 15 pekannötter
UGN: 175 grader

Så här gör DU:
VISPA ägg och strösötningsmedel.
Mosa bananerna och blanda med
yoghurt och olja.
Blanda mjöl,bakpulver och kakao.
RÖR samman ägg -banan -och
mjölblandningen till en smet.
Häll i en smord och bröad form
ca 1 1/2 liter.
pynta med pecannötter.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
ca 30-35 minuter.

LYCKA TILL!

VÅRKYCKLING och krämig gorgonzolasås. 4 Portioner.

Det här åt vi förra året på 1:a maj .
Så uppskattat må Du tro!

4 kycklingfileer
salt,peppar
12 st cocktailtomater
MARINAD:
2 citroner
2 msk olivolja
1/2 tsk chiliflingor
1 msk hackad färsk dragon
eller
1 tsk torkad
SÅS:250 g broccoli
100 g gorgonzola
2 dl creme fraiche + ev.lite vin
SERVERING:
Bulgur, kokt med gurkmeja .

UGN:200 grader.

Så här gör DU:

RIV skalet av den ena citronen
och pressa ur saften.
Skär den andra i 4 klyftor.
Blanda skal och saft med olja,
chili och dragon.
Dela kycklingfileerna mitt itu på
längden och låt dem ligga i marinaden
minst 2 timmar.
BRYN  kycklingbitarna runtom
så att de får lite färg.
Salta ,  peppra och lägg dem i  en
ugnssäker form.
Låt steka klart mitt i ugnen ca 20 min.
Halvera tomaterna.
Låt dem och citronklyftorna steka med
de sista 20 minuterna.
KONTROLLERA att kycklingköttet
är genomstekt.
Låt vila ett par minuter och skär sedan
köttet i  skivor.
SÅS:
DELA broccolin i buketter och låt koka
i lättsaltat vatten 10 minuter.
Låt rinna av.
Mixa hälften av broccolin  med gorgonzola
och creme fraiche.
Värm och smaka av med salt,peppar och
ev lite vin.
Rör ner resten av broccolin.

Hoppas att Ni gillar  detta!
LYCKA TILL!