söndag 3 maj 2009

APELSINMARINERAD KALKONFILE 4 PORT .

Detta hade jag till Pingsthelgen
för något år sen .
Kanske skulle det passa DIG.

2-3 kalkonfileer
2 paprikor (röd o´gul)
1 purjolök
1 stor morot
1 rödlök
2 dl konc. apelsinjuice
2 dl creme fraiche
salt , citronpeppar
basilika eller dragon.
SÅ HÄR GÖR DU :
Skär kalkonfileerna i 1 cm medaljonger
eller skär till skivor och strimla köttet .
Krydda köttet med citronpeppar och
slå 1 dl apelsinjuice över .
Se till att köttet täcks av juicen.
MARINERA I 20 MINUTER .
Skär under tiden paprikor i tunna
skivor på längden , purjolöken i ringar ,
moroten i slantar och rödlöken i skivor .
Bryn kalkonköttet i olja tills det har fått färg .
Lägg upp det på ett fat .
Gör rent pannan och woka till grönsakerna -
morotsslantarna först , de är hårdast
och tar längst tid .
Vispa samman creme fraiche ,
örtkryddor och apelsinjuice .
Blanda file och grönsaker ,
häll på creme fraicheblandningen ,
lyft upp grönsakerna och köttet
så att det blandar sig lätt .
Riv gärna lite apelsinskal över .
SERVERA , till ris och en god sallad .
Gärna ett glas öl eller vin till .

SMAKLIG MÅLTID .

SNABBLAGAD TACOGRYTA 4 PORT.

Kan det här va´nå´t tro, barna kanske ?

400 g strimlad falukorv
100 g gul lök
1 msk tacokryddmix
2 burkar krossade tomater
2 msk tomatpure
1 msk socker
3 dl majskorn
1 msk matolja

SÅ HÄR GÖR DU :
Fräs hackad gul lök i en stor gryta
och tillsätt tacokryddmix .
Tillsätt sedan krossade tomater
och tomatpuren , låt koka ihop
i ca 5 minuter .
Lägg i den strimlade falukorven(lite fetthalt )
socker och majskorn .
Låt sjuda 5 minuter .
Servera med klyftpotatis eller
varma nachochips .

SMAKLIG SPIS .