HEJSAN !
Detta är en luftig kaka, med en krämig vaniljfyllning i mitten .
Kanske att bjuda till eftermiddagskaffet !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
VANILJKRÄM :
150 g smör/margarin
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
2 tsk maizenastärkelse
2 msk riven kokos
TILL FORMEN :
smör
riven kokos
GARNERING :
florsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
VISPA ägg och socker pösigt i en bunke .
2) BLANDA bakpulver, vaniljsocker och mjöl
i en annan skål .
Rör ner mjölblandningen och vattnet i äggsmeten .
3) HÄLL smeten i en smord och riven kokos form
ca 23 - 24 cm i diameter .
4) GRÄDDA kakan längst ner i ugnen i 35 - 40 min.
Låt den svalna i formen . Stjälp upp kakan på en tallrik
och låt den kallna helt .
5) VANILJKRÄMEN :
SMÄLT smöret i en kastrull .
Tillsätt grädde, vaniljsocker och maizena .
Låt allt puttra på svag värme under vispning tills krämen
tjocknar .
Låt den svalna . Rör ner kokos i krämen .
6) DELA kakan till 2 bottnar .
Bred ut krämen på den understa bottnen och lägg försiktigt
över den andra .
Täck kakan med formen och låt den stå i kylen i några
timmar, så att krämen stelnar .
7) PUDRA rikligt med florsocker över kakan före servering .
ALL LYCKA TILL !