söndag 28 maj 2023

MJUK KAKA MED KOKOSVANILJKRÄM , ca 12 BITAR.

 


                    HEJSAN  !

Detta är en luftig kaka,  med en  krämig  vaniljfyllning  i mitten .

Kanske  att bjuda  till eftermiddagskaffet !


HÄR ÄR RECEPTET :

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 1/2 dl vetemjöl

1 dl kallt vatten

VANILJKRÄM :

150 g smör/margarin

1  1/2 dl vispgrädde

2 msk vaniljsocker

2 tsk maizenastärkelse

2 msk riven kokos


TILL FORMEN :

smör 

riven kokos

GARNERING :

florsocker


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .

VISPA  ägg och socker pösigt i en bunke .

2)  BLANDA  bakpulver, vaniljsocker och mjöl 

i en annan skål .

Rör ner mjölblandningen och vattnet i äggsmeten .

3)  HÄLL smeten i en smord och riven kokos form 

 ca  23 - 24 cm i diameter .

4)  GRÄDDA kakan längst ner i ugnen i 35 - 40 min.

Låt den svalna i formen . Stjälp upp kakan på en tallrik 

och låt den kallna helt .


5)  VANILJKRÄMEN :

SMÄLT smöret i en kastrull .

Tillsätt grädde,  vaniljsocker och maizena .

Låt allt puttra på svag värme under vispning tills krämen 

tjocknar .

Låt den svalna .  Rör ner kokos i krämen .

6)  DELA kakan till 2 bottnar .

Bred ut krämen på den understa bottnen och lägg försiktigt

över den andra .

Täck kakan med formen och låt den stå i kylen i några 

timmar,  så att krämen stelnar .

7)  PUDRA rikligt med florsocker över kakan före servering .


ALL LYCKA TILL !