torsdag 11 oktober 2018
TIGERKAKA MED APELSIN, 42 BITAR .
HEJSAN !
Barnens favorit !
Gott som räcker till många - bakas i långpanna.
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin
1 apelsin, rivet skal + ca 1 dl pressad saft
1/2 + 1/2 dl vispgrädde
6 ägg
6 dl strösocker
7 1/2 dl BERTE QVARN = vetemjöl
1 msk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
SMÄLT smöret i en kastrull .
Häll i apelsinsaft och 1/2 dl vispgrädde .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt,
gärna med elvisp.
BLANDA mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt smörblandningen .
TA undan ca 3 dl av smeten och blanda i kakao , vaniljsocker
och 1/2 dl grädde. BLANDA ner apelsinskalet i den andra smeten.
HÄLL den ljusa smeten i en långpanna , 30x40 cm klädd med
bakplåtspapper. KLICKA chokladsmeten på den ljusa smeten
och marmorera (dra) med en gaffel till ett mönster.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter .
Låt kakan svalna och skär i rutor.
LYCKA TILL !
FLYTANDE VITAMINBOMB . TIPS !
HEJSAN !
Ett enkelt sätt att få i sig mer grönsaker är att använda dem i SMOOTHIE.
MIXA valfri vätska med avokado, grönkål och spenat, samt banan och
fryst mango för att få lite sötma .
TACK !
TEKAKOR MED HAVREGRYN 6 ST.
HEJSAN !
Gläd Dina nära och kära med lättbakade och fantastiskt fina tekakor.
Underbart goda måste jag säga ! När de svalnat ordentligt .
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 dl havregryn eller ren havre
2 msk FIBERHUSK
1 msk ljus sirap
3/4 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 - 1 /2 dl vetemjöl(på bakbordet)
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och
häll den över jästen, rör om tills jästen lösts upp .
Blanda i olja, salt, havregryn och FIBERHUSK och låt dra
i 10 minuter.
BLANDA sirap, majsmjöl, rismjöl och bovetemjöl och arbeta
degen i 5 minuter. Täck skålen med plastfolie och låt jäsa i 30 min.
STJÄLP upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl.
Ta lite olja på händerna och forma 6 bullar.
Platta ut dem och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Skär ett kors i varje bulle .
LÅT jäsa under bakduk, 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
STRÖ över havregryn och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
mmm...med smör och marmelad !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)