fredag 30 maj 2008

SKINKA I PERSILJESÅS 4 PORT.

8 Skivor rökt skinka =200 g
smör
1/2 dl finhackad persilja
2 dl matlagningsgrädde
eller vilken grädde Du vill
Bräck (stek lätt) skinkan i
lite smör i en stekpanna.
Ta upp den.
Fräs persiljan i smör i stekpannan.
Häll i grädden.
Koka ihop något.
Lägg tillbaka skinkskivorna
i pannan.
Låt det bli genomvarmt.

Servera med kokt potatis o´sallad.

Snabbt o´enkelt. o´jättegott.

DRAGONFISK 4 PORT.

500 g fiskfile tex gös,torsk
eller kolja.
1 tsk salt
1/2 krm sv.peppar
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk smulad dragon
1 dl riven lagrad ost
ugn: 225 grader.

Så här gör Du:
Sätt på ugnen.
Salta o´peppra fiskfileerna
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Blanda grädden med dragon.
Häll den i formen.
Strö över osten.
Stek i ugnen ca 20 min.

Servera gärna med kokt pressad potatis.

Det här är perfekt.
Fort går det , ibland behövs ju det.

BROWNIES MED PEPPARMINTSKROSS.

2 ägg
1,5 dl strösocker -råsocker
100 g smör
100 g mörk choklad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl Marianne crush(80g)

Sätt ugnen på 175 grader.
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker pösigt.
Smält smöret , dra kastrullen från värmen.
Blanda ner och låt chokladen
smälta i smöret.
Rör ner det i äggvispet.
Rör ner mjöl blandat med bakpulver.
Häll smeten i en form med
bakplåtspapper ca 18 gånger 25 cm.
Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen.
Kakan ska stanna men inte
vara torr inuti.
Strö på Marianne -strösslet
på den varma kakan.
Skär den i små rutor när den kallnat.

En liten goding till kaffe på maten.

UGNSPANNKAKA MED ÄPPLE & SKINKA 3 PERS.

Den här var mättande och
jättegod.
Käckt att ta till när alla är
hungriga NUU!

2ägg
3 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt
50 g rökt skinka -strimlad
2 äpplen i skivor.

Servera med :
3 rivna morötter
och 2 msk lingonsylt.

Så här gör Du:
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj en ugnsfast form.
Vispa ihop ägg,mjölk,mjöl,o´salt.
Strimla skinkan ,skiva äpplena
och fördela dem i formen.
Häll över smeten och grädda i
25 -30 min.
Blanda rivna morötter och lingonsylt.
servera till .

Du blir mätt.