söndag 14 augusti 2022

FALUKORV MED STUVAD SPENAT , 4 port, (lunch / middag ) .



                           HEJSAN  !


 Detta har vi till lunch / middag  ibland,

- då säger maken, "det här har Du inte gjort 

 för sista gången "  - det tar vi igen !

 VARSÅGODA  att prova Ni också !


HÄR ÄR RECEPTET :

900 g kokt färskpotatis,  eller vanlig ,

400 g fryst bladspenat 

2 dl creme fraiche

ca 500 g falukorv

2 msk olja

salt å peppar


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  KOKA potatisen .

2)  FRÄS spenaten i hälften av oljan .

Rör i creme fraiche och låt sjuda några minuter .

Smaka av med salt och peppar .

3)  SKÄR falukorven i skivor och stek i resten 

av oljan .

4)  SERVERA falukorven med potatis och spenat .

SMAKLIG MÅLTID ,

LYCKA TILL !

                                   


HONUNGSYOGHURT PÅ GREKISKT VIS , 5 min, 4 port, (dessert) .

 


                             HEJSAN !


SNABBFIXAD  NJUTNING ,  mm...!

Greklands mest älskade dessert är också 

våldsamt god att äta till frukost 

(när man är på sitt mest lättsinniga humör).

LETA gärna efter Saltå Kvarns

osvavlade aprikoser, de är godast .


HÄR ÄR RECEPTET :


10 torkade aprikoser

1 dl blandade nötter, t ex valnötter,

pistaschnötter och pinjekärnor 

4 dl grekisk yoghurt (10%)

4 msk flytande honung


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  STRIMLA  aprikoserna .  

2)  BRYT sönder eventuellt stora nötter.

     Rosta alla nötter lätt i en torr  panna .

3)  VARVA  yoghurt, aprikoser, nötter 

      och honung i vackra glas och servera .


VARSÅGODA , 

LYCKA TILL !