fredag 21 augusti 2020

FARMORS, KASSLER - OCH BLOMKÅLSGRATÄNG, 4 PORT.



                           HEJSAN !

mmm...smaka på den här ...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl  långkornigt  ris  eller 700 - 800 g  potatis
6 dl vatten
1/2 tsk salt
2 blomkålshuvuden motsvarar ca 800 g
500 g kassler
2 1/2 dl färdig ostsås
2 dl riven ost

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 250 grader .
KOKA  riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning .
SKÖLJ och bryt blomkålen i mindre buketter.
KOKA  blomkålen i lättsaltat vatten ca 5 minuter .
SKÄR  kasslern i tunna strimlor.
LÅT blomkålen rinna av .
FÖRDELA blomkål och kassler i en ugnssäker form .
FÖRDELA ostsåsen och den rivna osten över .
GRATINERA mitt i ugnen i ca 10 minuter .
SERVERA gratängen med ris eller potatis och en grönsallad .
SMAKLIG MÅLTID
och LYCKA TILL !