måndag 18 april 2022

PASTAGRATÄNG MED BACON , 4 PERSONER.

 


                                               HEJSAN !


SÅ enkelt och så himla gott !

Varsågoda !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 burk körsbärstomater,  400 g

1 dl basilikablad

2 paket tärnad bacon a' 140 g

ca 400 g färska tomater

300 g pasta

150 g riven mozzarella 

2 msk olivolja

GARNERING :

färska basilikablad 


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 200 grader.

Finhacka rödlök och vitlök .

Koka burktomaterna med löken och vitlöken

samt hälften av basilikan .

Låt puttra samman 15 minuter .

STEK bacon-tärningarna i en torr stekpanna .

Låt dem rinna av på hushållspapper .

SKÄR tomaterna i tärningar .

Koka pastan al dente (med tuggmotstånd) , 

dvs den kortare tiden på förpackningen .

Häll av vattnet och lägg pastan i smord gratängform 

ca 30 x 18 cm .

RÖR ner det mesta av baconet i formen .

Häll över tomatsåsen och tomaterna .

Strö över resten basilikan samt riven mozzarella .

Ringla över olivolja .

GRATINERA i ugnen till fin färg ca 20 minuter .

Toppa med resten av baconet och några salladsblad .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !