HEJSAN !
SÅ enkelt och så himla gott !
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 burk körsbärstomater, 400 g
1 dl basilikablad
2 paket tärnad bacon a' 140 g
ca 400 g färska tomater
300 g pasta
150 g riven mozzarella
2 msk olivolja
GARNERING :
färska basilikablad
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Finhacka rödlök och vitlök .
Koka burktomaterna med löken och vitlöken
samt hälften av basilikan .
Låt puttra samman 15 minuter .
STEK bacon-tärningarna i en torr stekpanna .
Låt dem rinna av på hushållspapper .
SKÄR tomaterna i tärningar .
Koka pastan al dente (med tuggmotstånd) ,
dvs den kortare tiden på förpackningen .
Häll av vattnet och lägg pastan i smord gratängform
ca 30 x 18 cm .
RÖR ner det mesta av baconet i formen .
Häll över tomatsåsen och tomaterna .
Strö över resten basilikan samt riven mozzarella .
Ringla över olivolja .
GRATINERA i ugnen till fin färg ca 20 minuter .
Toppa med resten av baconet och några salladsblad .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !