onsdag 26 oktober 2016

CLEMENTINRUTOR CA 40 ST .


HEJSAN !

NU  SLUTAR  SOMMARTID,  30/10 -16.
DÅ GÅR VI  IN I VINTERMÖRKRET.

Varför inte smaka dessa jättegoda CLEMENTINRUTOR,
som lyser upp  i mörkret .

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 1/2 dl mjölk ,
3 ägg ,
3 dl strösocker ,
3 3/4 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
2 tsk vaniljsocker ,
LAG :
1 dl saft  av clementin (ca 3 ST )
skal av en clementin , tunna strimlor,
1 dl strösocker ,
GARNERING :
florsocker ,
clementinbitar ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
LAGEN :  KOKA upp clementinsaft, skal och strösocker .
Låt småputtra  10 minuter  tills  lagen  blir  simmig .
Låt  svalna .
SMÄLT SMÖRET  och  tillsätt  mjölken . LÅT svalna .

VISPA  ägg  och  socker  pösigt  .
Rör ihop  mjöl, bakpulver  och  vaniljsocker .
Vänd ner detta i ägg- blandningen .
HÄLL smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen  ca  10 minuter .
Känn  med  en  sticka  om  kakan  är  klar .

GÖR  hål  i  den  varma  kakan  med  en  gaffel  och
skeda  över  lagen .
Låt  kakan  svalna  i  formen  och  skär  i  små  rutor.

DEKORERA   med  små  clementinbitar  och  pudra
över  florsocker .

LYCKA  TILL !