måndag 24 april 2017

FISK I HUMMERSÅS... 2 PERS.



     HEJSAN !

Denna  fest - sås  kan  med  fördel  lagas i förväg .
Himla  go !

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g vit FISKFILE',
100 g  LAXFILE' ,
4  krm salt,
10 skalade  räkor,

HUMMERSÅS :
1 dl torrt vitt vin  eller  1 dl vatten + 2 tsk pressad citron.
2 dl mjölk ,
1 msk  koncentrerad  hummerfond,
1 msk vetemjöl eller maizena ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
svartpeppar,
färsk timjan ,

TILLBEHÖR :
3 dl kokt ris ,
200 g kokt purjolök & paprika,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  fisken i bitar  och salta den .
Vispa  ihop  vin, mjölk, hummerfond, mjöl och vitlök
i en kastrull .
Låt koka  upp  under vispning.
Peppra.
LÄGG i  fisken och låt den sjuda på svag värme under
lock ca 5 minuter .
Lägg i räkorna  och strö över färsk timjan.

SERVERA  med kokt ris och kokta grönsaker.

SMAKLIG MÅLTID ,   LYCKA  TILL !

TORSK I ÖRTAGÅRDSSÅS.. 2 PERS.



            HEJSAN !

Detta är en fin kryddkombination som smakar speciellt gott till fisk .
Blanda gärna färska och torkade kryddor.
Färska kryddor kan Du ta dubbla mängden av.

HÄR ÄR RECEPTET :
300 g TORSKFILE',
½ tsk salt ,

ÖRTAGÅRDSSÅS :
2 tsk vetemjöl,
2 dl mjölk,
½ fiskbuljongtärning,
2 tsk pressad citron,
2 krm dragon,
2 krm körvel,
2 krm rosmarin,

TILLBEHÖR :
100 g kokt purjolök,
150 g kokta morötter,
3 dl kokt ris,

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ut mjölet i mjölken i en liten kastrull.
Tillsätt buljongtärning, citron och kryddor .
Låt såsen koka upp.
SALTA fisken, vik ihop den om FILE'EN
är tunn och lägg ner den i såsen.
Koka fisken på svag värme under lock  ca 5 min.

SERVERA  med kokta grönsaker och ris.

SMAKLIG MÅLTID  och   LYCKA TILL !