måndag 24 april 2017
FISK I HUMMERSÅS... 2 PERS.
HEJSAN !
Denna fest - sås kan med fördel lagas i förväg .
Himla go !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g vit FISKFILE',
100 g LAXFILE' ,
4 krm salt,
10 skalade räkor,
HUMMERSÅS :
1 dl torrt vitt vin eller 1 dl vatten + 2 tsk pressad citron.
2 dl mjölk ,
1 msk koncentrerad hummerfond,
1 msk vetemjöl eller maizena ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
svartpeppar,
färsk timjan ,
TILLBEHÖR :
3 dl kokt ris ,
200 g kokt purjolök & paprika,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR fisken i bitar och salta den .
Vispa ihop vin, mjölk, hummerfond, mjöl och vitlök
i en kastrull .
Låt koka upp under vispning.
Peppra.
LÄGG i fisken och låt den sjuda på svag värme under
lock ca 5 minuter .
Lägg i räkorna och strö över färsk timjan.
SERVERA med kokt ris och kokta grönsaker.
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
TORSK I ÖRTAGÅRDSSÅS.. 2 PERS.
HEJSAN !
Detta är en fin kryddkombination som smakar speciellt gott till fisk .
Blanda gärna färska och torkade kryddor.
Färska kryddor kan Du ta dubbla mängden av.
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g TORSKFILE',
½ tsk salt ,
ÖRTAGÅRDSSÅS :
2 tsk vetemjöl,
2 dl mjölk,
½ fiskbuljongtärning,
2 tsk pressad citron,
2 krm dragon,
2 krm körvel,
2 krm rosmarin,
TILLBEHÖR :
100 g kokt purjolök,
150 g kokta morötter,
3 dl kokt ris,
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ut mjölet i mjölken i en liten kastrull.
Tillsätt buljongtärning, citron och kryddor .
Låt såsen koka upp.
SALTA fisken, vik ihop den om FILE'EN
är tunn och lägg ner den i såsen.
Koka fisken på svag värme under lock ca 5 min.
SERVERA med kokta grönsaker och ris.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)