fredag 8 november 2013

SEGA CHOKLADKAKOR 12-16 RUTOR.

Får DU inte tag i PECAN-NÖTTER så
kan DU ersätta med VALNÖTTER.

150 G SMÖR
1 1/2  dl rörsocker  strö
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
50 G PECAN-NÖTTER /  VALNÖTTER

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Klä en långpanna ca 33x25 cm ,
med bakpapper.
SMÄLT smöret i en kastrull .
Rör i socker och ägg , blanda noga .
Rör i vetemjöl , kakao , vaniljsocker
och bikarbonat .
HÄLL smeten  i långpannan .
Hacka nötterna och strö dem över.
GRÄDDA i 12-15 minuter.
LÅT kakan kallna och skär sedan
i rutor.

mmm...så himla goda !
Kaffe , -ja tack !

LYCKA TILL!

MOZZARELLA-SALLAD MED OLIVSALT. 4 PERSONER.

Hej igen !
Ibland har jag ingen lust att laga mat
då äter jag gärna en sallad , sist blev det den här .

1 ciabatta
2 små rödlökar
ca 30 cocktailtomater
eller 5 kvisttomater
2 mozzarellaostar
1 msk olivsalt  *
4 msk kallpressad olivolja

SERVERING:
1/2 kruka färsk basilika

Så här gör DU:
SÄTT ugnsgrillen på 250 grader.
Riv brödet i små "tussar",
skiva löken fint ,dela tomaterna
samt tärna osten .
LÄGG brödbitarna på en plåt och
rosta dem tills de börjar få färg.
Ta ut och låt brödet svalna .
LÄGG alla ingredienser i en bunke ,
strö på olivsalt , ringla över olivolja
och låt stå och dra  i 10 minuter.
GARNERA med basilikablad
före serveringen.

*OLIVSALT:
Sätt ugnen på 100 grader.
Sprid ut 1/2 DL OLIVER  på  bakpappersklädd plåt
och ugnstorka i 60 minuter.
Ta ut plåten och låt oliverna svalna helt .
Bryt eller hacka dem i önskad storlek ,
blanda ner dem i 1 DL FLINGSALT .
FÖRVARA saltet i en glasburk.

PERFEKT till sallad eller att blanda med smör.

ALL LYCKA TILL !
Hoppas att det smakar !