HEJSAN !
Det här brödet gillades av alla . STOR som liten .
KULIGAST var att få vara med och lägga degen i formen .
Men helst gjorde jag det själv !!!
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl siktat DINKEL mjöl
1 dl fiberhavregryn
100 g torkade aprikoser
1 dl gula russin
1 dl hackade hasselnötter
eller mandel
1 dl delade valnötter
1/2 dl linfrön, hela
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
TOPPING :
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
1/2 msk CHIAFRÖN
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
Smörj en brödform , på ca 1 1/2 liter med matfett .
BLANDA samman DINKEL-mjöl och havregryn
i en degbunke .
Dela aprikoserna i mindre bitar .
Blanda ner aprikoser, russin, nötter, frön, bikarbonat
och salt i mjöl- blandningen och rör om .
Tillsätt yoghurt och blanda samman till en kladdig deg .
FÖRDELA DEGEN i den smorda formen .
Skaka formen och släta till degen på toppen .
Strö på TOPPINGEN .
GRÄDDA BRÖDET i nedre delen av ugnen i ca 1 timme,
brödet ska ha ca 96 grader som innertemperatur.
TA UT brödet ur ugnen och vänta ca 5 minuter innan DU tar
ut det ur formen , och låt det sedan svalna på galler .
LYCKA TILL !