fredag 16 februari 2018

LJUMMEN BULGURSALLAD 4 PORT.



                       HEJSAN !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
Hacka  en  gul  lök .
Dela  1  paket  cocktailtomater
i  halvor .
Koka  4  portioner  bulgur ,  enligt  anvisningar
på  paketet(brukar vara ca 1 dl bulgur/3 dl vatten/
port, ca  10- 12 min)
Blanda  ner  den  hackade  löken ,  tomaterna ,
ca  75  g  färsk  spenat  och  2  msk  olivolja.
Smaksätt  med  några  droppar  citron,  salt  och
nymalen  peppar .
SERVERA med  rökt  lax .

LYCKA  TILL !

KALLJÄSTA HONUNGSRUTOR, 24 ST.



                 HEJSAN !

Himla  goda  bullar,  som  jäser  över  natten i  kylen !

HÄR  ÄR   RECEPTET :
30  g  jäst ,
3  dl  mjölk ,
2  msk  flytande  smör /margarin ,
1  msk  flytande  honung ,
1/2   dl  Kesella  ,
1 1/2  dl  rivna  morötter ,
ca  8 - 9  dl  vetemjöl Special ,
UGN  200 grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMULA  ner  jästen  i  en  degbunke .
Häll  över  den  kalla  mjölken  och  rör
om  så  att  jästen  löser  sig .
TILLSÄTT  smör/margarin,  honung,  kesella,
morötter  och  det  mesta  av  mjölet .
Knåda  degen  kraftigt  tills  den  är  blank
och  smidig .
PLATTA  ut  degen  i  en  bakpappersklädd
långpanna .
Skär  eller  sporra  ut  24  degrutor  i  degplattan .
TÄCK  över  och  ställ  långpannan  i  kylen 
över  natten .
TA  fram  långpannan  och  låt  bröden  jäsa  i
rumstemperatur  tills  ugnen  är  varm .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen  ca  18 -20 min
eller  tills  brödet  har  fin  färg  och  känns  torrt.
LÅT  brödet  kallna  på  galler  under  duk .
Bryt  sedan  isär  rutorna  och  servera  till  frukosten .

LYCKA  TILL !

ASIATISK STROGANOFF MED KOKOSMJÖLK . 4 PORT.



               HEJSAN !

mmm.... !
Med  kokosmjölk  och  SWEET Chilisås  får  stroganoffen
en  ny  karaktär,  men  är  fortfarande  lika  enkel  att
svänga  ihop .
Grytan  är  inte  kryddstark .
Kokt  MATVETE  eller  ris  passar  bra  att  servera  till,
liksom  wokade  grönsaker .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500 g  falukorv ,
2  gula  lökar ,
2  msk  Tomat-pure' ,
1  burk  kokosmjölk , 400  ml.
5  msk  SWEET Chilisås ,
FLINGSALT ,
hackad  persilja ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  falukorven  i  1/2  cm  tjocka  strimlor .
Skala  och  hacka  löken .
BRYN  korv  och  lök  i  en  panna  med  smör.
TILLSÄTT  Tomat-pure'  och  rör  om .
Häll  på  kokosmjölk  och  chilisås .
Koka  ihop  några  minuter .
SMAKA  av  med  salt .
Strö  över  hackad  persilja .

SMAKLIG  MÅLTID
            och
LYCKA  TILL !