fredag 16 februari 2018
LJUMMEN BULGURSALLAD 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
Hacka en gul lök .
Dela 1 paket cocktailtomater
i halvor .
Koka 4 portioner bulgur , enligt anvisningar
på paketet(brukar vara ca 1 dl bulgur/3 dl vatten/
port, ca 10- 12 min)
Blanda ner den hackade löken , tomaterna ,
ca 75 g färsk spenat och 2 msk olivolja.
Smaksätt med några droppar citron, salt och
nymalen peppar .
SERVERA med rökt lax .
LYCKA TILL !
KALLJÄSTA HONUNGSRUTOR, 24 ST.
HEJSAN !
Himla goda bullar, som jäser över natten i kylen !
HÄR ÄR RECEPTET :
30 g jäst ,
3 dl mjölk ,
2 msk flytande smör /margarin ,
1 msk flytande honung ,
1/2 dl Kesella ,
1 1/2 dl rivna morötter ,
ca 8 - 9 dl vetemjöl Special ,
UGN 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke .
Häll över den kalla mjölken och rör
om så att jästen löser sig .
TILLSÄTT smör/margarin, honung, kesella,
morötter och det mesta av mjölet .
Knåda degen kraftigt tills den är blank
och smidig .
PLATTA ut degen i en bakpappersklädd
långpanna .
Skär eller sporra ut 24 degrutor i degplattan .
TÄCK över och ställ långpannan i kylen
över natten .
TA fram långpannan och låt bröden jäsa i
rumstemperatur tills ugnen är varm .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 18 -20 min
eller tills brödet har fin färg och känns torrt.
LÅT brödet kallna på galler under duk .
Bryt sedan isär rutorna och servera till frukosten .
LYCKA TILL !
ASIATISK STROGANOFF MED KOKOSMJÖLK . 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... !
Med kokosmjölk och SWEET Chilisås får stroganoffen
en ny karaktär, men är fortfarande lika enkel att
svänga ihop .
Grytan är inte kryddstark .
Kokt MATVETE eller ris passar bra att servera till,
liksom wokade grönsaker .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g falukorv ,
2 gula lökar ,
2 msk Tomat-pure' ,
1 burk kokosmjölk , 400 ml.
5 msk SWEET Chilisås ,
FLINGSALT ,
hackad persilja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR falukorven i 1/2 cm tjocka strimlor .
Skala och hacka löken .
BRYN korv och lök i en panna med smör.
TILLSÄTT Tomat-pure' och rör om .
Häll på kokosmjölk och chilisås .
Koka ihop några minuter .
SMAKA av med salt .
Strö över hackad persilja .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)