onsdag 8 februari 2017

VEGETARISK MIDDAG, VARMRÄTT 4- 5 PERS.




               HEJSAN !

VARMRÄTT:
LASAGNE  MED  GRÖNSAKSFYLLNING....
mmm....

HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket cocktailtomater,
ca 200 g lättförvällda sockerärter,
1-2 rödlökar,
100- 200 g champinjoner,
1-2 paprikor,
1 msk olivolja ,
1-2 dl grönsaksbuljong,
salt, peppar,
6 lasagne-plattor ca 120 g torr vikt,
1-2 dl KELDA Tomat -& pastasås.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ  tomaterna.
Lår sockerärterna rinna av väl.
Skala och skiva löken.
Putsa och dela svampen.
Kärna ur och strimla paprikan.
FRÄS  alltsammans i olja utan att det tar färg.
Späd med lite buljong och låt allt  mjukna något.
Smaksätt med salt och peppar.
KOKA  under tiden lasagneplattorna mjuka i
lättsaltat vatten.
Dela dem i  2 delar .
Värm såsen .
Varva 3 varma plattor, grönsaker/svamp och
sås på varm tallrik.

LYCKA TILL !
nu kommer desserten.....

VEGETARISK MIDDAG, FÖRRÄTT , 4-5 PERS.



            HEJSAN !

FÖRRÄTT :
GRILLAD SPARRIS MED LINS- OCH SVAMPRÖRA.....
mmm... himla  gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl röda  eller gröna linser ,(röda kokas 10 min, gröna drygt dubbla tiden)
2 rödlökar,
300 g  färsk svamp,
2 msk matolja,
salt å peppar ,
400 g grön färsk sparris,
4 dl keso ,
rivet skal av 1 citron.

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA linserna knappt färdiga.
Skala och klyfta löken .
Skär svampen i bitar .
Fräs lök och svamp i olja i en panna.
Krydda med salt å peppar.
Rör i linserna.
GRILLA  sparrisen i en het grillpanna några min.
Smaksätt  keson med citronskal, salt å peppar.
LYCKA  TILL !

KÖTTFÄRSGRYTA MED BÖNOR 4-6 PORT. TIPS !



            
              HEJSAN !

Det här är mumsigt !
Spiskummin är gott som kryddning , men DU kan
minska mängden något om DU vill mildra smaken.
TIPS !
         Tårna en röd eller gul paprika, och
        blanda ner tillsammans med några torkade  strimlade      
        aprikoser ,  i det kokta riset.
      
HÄR ÄR RECEPTET :                             
1 gul lök,                                                                         
3 vitlöksklyftor,
500 g nötfärs ,
2 msk matolja,
1 burk hela konserverade tomater
eller  körsbärstomater.
½ dl finhackad persilja,
1 tsk spiskummin,
1 tsk paprikapulver,
1 köttbuljongtärning,
1 dl vatten,
1 squash,
2 dl kokta bönor, valfri sort,
salt & svartpeppar,
1 dl gröna oliver,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka lök och vitlök .
Hetta upp oljan i en stekpanna och
fräs nötfärs och lök.
VÄND  ner tomater, persilja, kryddor,
buljongtärning och vatten .
Låt allt koka upp och  koka i ca 6- 7 min.
TÄRNA squashen och vänd ner den i grytan.
Låt puttra i ca 3 minuter.
Smaka av med salt och peppar och strö över
halverade oliver.
SERVERA grytan med  kokt ris .

LYCKA TILL !