söndag 20 februari 2011

PASTASÅS MED QUORNFÄRS. 4 PERS.

Detta gillar jag, gör DU det?

Prova!

1 morot
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
400g quornfärs
smör till stekning
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
250 g krossade tomater
2msk tomatpure
1 dl rött vin
3 dl grönsaksbuljong
salt+peppar

SERVERING:
Kokt pasta
några kvistar hackad persilja
2 tsk rivet citronskal
1 dl hyvlad parmesanost

Så här gör DU:
Skala moroten och skär den fint,
hacka löken och vitlöken.

Fräs färsen i smör i en stekpanna.
Blanda ner morot,lök och vitlök.
Krydda med chilipulver och
paprikapulver.

Häll på tomatkrosset,tomatpuren,
vinet och buljongen.
Låt koka ihop till en krämig sås
och smaka av med salt o' peppar.

SERVERA:, färssåsen med nykokt pasta
och toppa med en blandning av
persilja och citronskal.
Strö sist över hyvlad parmesan.

Ha gärna några klyftade tomater till.

SMAKLIG MÅLTID!

PIZZADEG MED DURUMVETEMJÖL. 6 ST .

Ska vi köpa pizza idag?
Nää, det han vi inte.
Men DU kan ta fram en
PIZZABOTTEN från frysen
så gör vi en.-Jaa.

3 dl vatten
25 g jäst
3/4 tsk salt
4 msk olivolja
el rapsolja
1/2 tsk bakpulver
2 dl DURUMVETEMJÖL
ca 4 1/2 dl VETEMJÖL SPECIAL

Så här gör DU:
Värm vattnet fingervarmt.
Smula ner jästen i en degbunke.
Tillsätt vattnet och rör om
tills jästen är upplöst.
Tillsätt saltet och oljan.

Blanda bakpulvret och durumvetemjölet.
Rör ner degvätskan.

Tillsätt vetemjölet och arbeta degen
tills den är blank och smidig,ca 10 min
i maskin, för hand något längre.
Täck bunken med bakduk och låt degen
vila i ca 45 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord.
Knåda samman lätt.
Dela den i 6 bitar, lika stora
och forma till släta bullar.

Kavla ut bullarna till släta
PIZZABOTTNAR,ca 20 cm i diameter.
Tryck en liten kant runtom så
fyllningen inte rinner över.

NU:Ska DU INTE sätta på ugnen.
Ställ in plåtarna i FRYSEN ca 1 TIMME.
Stapla sedan bottnarna med bakpapper
mellan varje och förpacka i plastpåsar.

Så, FÄRDIGT, nu kan DU ta fram så
många bottnar DU vill ha.
Lägg dem på en plåt med bakpapper.
Låt dem tina och lägg på fyllningen
medan ugnen värms upp.
UGN: 250 GRADER. 10-12 MIN.

HA EN TREVLIG MÅLTID !