HEJSAN !
Jag tycker att ;
KALOPS ska serveras direkt ur grytan , ( ger mer smak),
med kokt potatis och inlagda rödbetor .
jag gör grytan på rostbiff eller grytbitar
som går lite fortare att laga än den
traditionella högreven .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g rostbiff eller grytbitar
2 gula lökar
1 morot
1/2 tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
1 tsk mjöl
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
4 kryddpepparkorn
(1 ansjovisfile')
TILL SERVERING :
kokt potatis kokta rödbetor .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR det putsade köttet i 3 cm stora kuber .
DELA lökarna i klyftor om de är stora .
SKÄR moroten i bitar .
FRÄS köttet i matfett i stekgrytan .
KRYDDA med salt och peppar och dofta över
lite mjöl .
TILLSÄTT vatten , lagerblad , kryddpepparkorn .
LÅT småkoka 35 - 40 minuter .
NÄR kalopsen är klar (tillsätt den mosade ansjovisfilen -
om DU gillar det ) .
SMAKA av och servera kalopsen med potatis
och skivade inlagda rödbetor +
grönsakerna i kalopsen .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !