torsdag 27 december 2018
FRUKOSTSCONES MED BLÅBÄR., 12 ST.
HEJSAN !
Har Du frysta blåbär ? Ta fram ca 1 dl !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl blåbär
1 msk strösocker
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
50 g kallt smör/margarin
2 dl mjölk eller filmjölk
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda blåbär och socker i en skål.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en annan skål.
Tillsätt smöret i kuber och finfördela det i mjöl-
blandningen till en grynig massa .
Tillsätt mjölk eller fil och arbeta snabbt ihop degen.
Låt den vila kallt 5-10 minuter .
Klicka ut degen till 12 bullar på bakpappersklädd plåt.
Gör en fördjupning i mitten med en mjölad sked och
fyll hålet med blåbären.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
HALVGROV FORMLIMPA , 1 ST
HEJSAN !
Detta är ett snabb- bakat bröd som Du bara rör ihop
och gräddar . Gott att rosta dagen efter .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl havregryn
1 dl DINKEL flingor
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
4 dl lättfil
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
KLÄ en bröd-form , rymd 1 1/2 liter, med bakplåtspapper.
RÖR ihop alla ingredienserna till en lös deg/ smet.
HÄLL i formen och grädda längst ner i ugnen ca 50 min.
TA brödet ur formen och låt det svalna på galler under bak-duk .
Jättegott att rosta dagen efter bakningen.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)