torsdag 27 december 2018

FRUKOSTSCONES MED BLÅBÄR., 12 ST.




                             HEJSAN !

Har Du frysta  blåbär ?    Ta  fram  ca  1  dl  !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl blåbär
1 msk strösocker
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
50 g kallt smör/margarin
2  dl  mjölk eller filmjölk

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda blåbär och socker i en skål.
Blanda  mjöl, salt och bakpulver i en annan skål.
Tillsätt  smöret i kuber och finfördela det i mjöl-
blandningen  till  en grynig massa .
Tillsätt mjölk eller fil och arbeta snabbt ihop degen.
Låt den vila kallt 5-10 minuter .
Klicka ut degen  till 12 bullar på bakpappersklädd plåt.
Gör en fördjupning i mitten med en mjölad sked och
fyll hålet med blåbären.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

LYCKA TILL !



HALVGROV FORMLIMPA , 1 ST




                           HEJSAN !

Detta är ett  snabb- bakat  bröd  som  Du  bara  rör ihop
och  gräddar .  Gott  att  rosta  dagen  efter .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl havregryn
1 dl  DINKEL flingor
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
4 dl lättfil

SÅ  HÄR GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
KLÄ  en  bröd-form , rymd  1 1/2  liter,  med  bakplåtspapper.
RÖR  ihop  alla  ingredienserna  till  en  lös  deg/ smet.
HÄLL  i  formen  och  grädda  längst  ner  i  ugnen  ca  50  min.
TA  brödet  ur  formen  och  låt  det  svalna  på  galler  under  bak-duk .
Jättegott  att  rosta  dagen efter bakningen.

LYCKA  TILL !