onsdag 11 januari 2023

KYCKLINGFILE' MED GRÖN SÅS . 4 PORT . ( middag / lunchlåda)

 


                   HEJSAN  !


TREVLIG  kycklingrätt  med  sås  

som  har  fått  färg  och  smak  av 

spenat,  sparris  och  persilja .

mm..! - säger alla som bjuds !   

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

500 g kycklingfile'

salt, peppar

1 msk smör / margarin

SÅS :

2 dl hönsbuljong

100 g bladspenat 

200 g grön sparris

1 dl bladpersilja

2 dl mini  - kräm fraiche

DEKORATION :

sparrisknoppar,

10 rädisor 

SERVERING :

kokt  potatis


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  KRYDDA  kycklingen  med salt och peppar .

Hetta upp matfettet i en stekpanna  och bryn fileerna .

Stek sakta tills de är genomstekta , ca 15 min.

2)  KOKA  upp  buljong .

Grovhacka  spenaten  och  rör  ner  den i buljongen .

Skär sparrisstjälkarna  i 1 cm långa bitar och lägg

ner i buljongen .  Spara knopparna .

Låt sjuda under lock 10 minuter .

3)  MIXA  buljongen med spenat, sparris och persilja

i en matberedare .

Häll tillbaka  såsen i  grytan och tillsätt mini -fraiche  .

Låt såsen bli genomvarm .

4)  Skär fileerna i skivor  .

Lägg upp på fat  och dekorera med  sparrisknoppar

och  rädisor i bitar .


HOPPAS ATT DET SMAKAR !

LYCKA TILL !