HEJSAN !
TREVLIG kycklingrätt med sås
som har fått färg och smak av
spenat, sparris och persilja .
mm..! - säger alla som bjuds !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kycklingfile'
salt, peppar
1 msk smör / margarin
SÅS :
2 dl hönsbuljong
100 g bladspenat
200 g grön sparris
1 dl bladpersilja
2 dl mini - kräm fraiche
DEKORATION :
sparrisknoppar,
10 rädisor
SERVERING :
kokt potatis
SÅ HÄR GÖR DU :
1) KRYDDA kycklingen med salt och peppar .
Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn fileerna .
Stek sakta tills de är genomstekta , ca 15 min.
2) KOKA upp buljong .
Grovhacka spenaten och rör ner den i buljongen .
Skär sparrisstjälkarna i 1 cm långa bitar och lägg
ner i buljongen . Spara knopparna .
Låt sjuda under lock 10 minuter .
3) MIXA buljongen med spenat, sparris och persilja
i en matberedare .
Häll tillbaka såsen i grytan och tillsätt mini -fraiche .
Låt såsen bli genomvarm .
4) Skär fileerna i skivor .
Lägg upp på fat och dekorera med sparrisknoppar
och rädisor i bitar .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL !