lördag 12 april 2014

KASSLER MED BLOMKÅL OCH PASTA 4 PORT.

Så var det då onsdag igen !

Pytt eller ?
Nä, vi provar detta !

Skär 6 skivor kassler i tärningar.
Bryt blomkåls buketter ur ett blomkålshuvud (så mycket du tycker själv.)
Fräs kassler och blomkål i lite flytande smör/
margarin .
Rör ner 1 msk vetemjöl.
Häll över 4 dl mjölk och låt puttra i 5 minuter.
Tillsätt 2 dl skurna sockerärter, salt vitpeppar
och 2 msk hackad persilja .
Låt puttra ytterligare 5 minuter.
Servera med pasta .

HOPPAS ATT DET SMAKAR !

PYTT MED RÖDA BÖNOR OCH SELLERI . 4 PORT.

Hej igen !

Onsdagar ? - Ja, vad gör jag för mat då ?
-ingen aning! Då brukar det faktiskt bli PYTT
av olika slag, så nu blev det denna !

Prova Ni också !

5 potatisar
2 morötter
2 msk flytande margarin/smör
2 stjälkar selleri
1 orange paprika
1 gul paprika
1 bit purjolök
1 tsk oregano
salt , peppar
2 dl röda kidneybönor(burk)
Tillbehör:
bröd
eventuellt ägg.

Så här gör DU:
Tärna potatis och morot fint .
Fräs dem mjuka i margarin /smör
eller( koka dem först i 8-10 min.)
Skär selleri , paprika och purjolök
i små bitar och strimlor .
Tillsätt dessa och låt det hela steka
i ytterligare några minuter.
Smaksätt med oregano , salt och peppar.
Vänd ner bönor och låt allt bli varmt.
Servera med bröd och eventuellt ägg .

SMAKLIG MÅLTID !