fredag 1 juni 2018

PLÄTTAR PÅ FÄRSKPOTATIS OCH GRÄDDFIL 12 ST




                                HEJSAN !

Smaka  på  det  här !
Luftiga  potatisplättar  är  gott  till  grillat .
Servera  med  rom,  finhackad  gräslök
och  kall  gräddfil , så  blir  det  också  en
härlig  förrätt .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  ägg ,
250  g  färskpotatis ,
1  dl  vetemjöl ,
2  dl  gräddfil ,
1  tsk  salt ,
3  msk  smör ,
1/2  dl  hackad  dill ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  äggen.
Lägg  vitorna  i  en  bunke  och  gulorna
i  en  annan .
Vispa  äggvitorna  till  ett  löst  skum.
Tvätta  och  riv  potatisen  grovt .
Blanda  potatisen  med  äggulorna,  mjöl,
1  dl  gräddfil  och  salt .
Rör  till  en  jämn  smet .
Vänd  ner  äggvitan .
STEK  plättarna  i  smör  i  en  stekpanna,
ca  2 1/2  min  på  varje  sida .
Strö  över  dill  och  servera  med  resten
av  gräddfilen .

LYCKA  TILL !

TREVLIG  SOMMAR !

GRILLADE LAMMFÄRSSPETT MED FÄRSKOST ....4 PORT.




                           HEJSAN !

Finurliga  spett  med  krämig  fyllning  av  färskost .
Forma  färsen  tätt  runt  spetten  å  rinner  inte
fyllningen  ut .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

500  g  lammfärs ,
2  msk  hackad  mynta ,
1  tsk  chiliflakes ,
1  krm  svartpeppar ,
1  ägg ,
1  tsk  salt ,

FYLLNING :
100  g  färskost  paprika ,
eventuellt  Smör & rapsolja  spray ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Blanda  alla  ingredienser  till  färsen .
Forma  12  ovala  biffar .
Platta  till  dem  och  fördela  färskosten
på  färsen .
Lägg  ett  grillspett  på  varje  och  nyp
ihop  till  en  järpe   runt  spetten .
Spraya  lammfärsspetten  med  smör &-
rapsoljan innan  de  grillas .
Grilla  ca  5  min  på  varje  sida .

LYCKA  TILL !

TREVLIG  SOMMAR !