fredag 1 juni 2018
PLÄTTAR PÅ FÄRSKPOTATIS OCH GRÄDDFIL 12 ST
HEJSAN !
Smaka på det här !
Luftiga potatisplättar är gott till grillat .
Servera med rom, finhackad gräslök
och kall gräddfil , så blir det också en
härlig förrätt .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
250 g färskpotatis ,
1 dl vetemjöl ,
2 dl gräddfil ,
1 tsk salt ,
3 msk smör ,
1/2 dl hackad dill ,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA äggen.
Lägg vitorna i en bunke och gulorna
i en annan .
Vispa äggvitorna till ett löst skum.
Tvätta och riv potatisen grovt .
Blanda potatisen med äggulorna, mjöl,
1 dl gräddfil och salt .
Rör till en jämn smet .
Vänd ner äggvitan .
STEK plättarna i smör i en stekpanna,
ca 2 1/2 min på varje sida .
Strö över dill och servera med resten
av gräddfilen .
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
GRILLADE LAMMFÄRSSPETT MED FÄRSKOST ....4 PORT.
HEJSAN !
Finurliga spett med krämig fyllning av färskost .
Forma färsen tätt runt spetten å rinner inte
fyllningen ut .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g lammfärs ,
2 msk hackad mynta ,
1 tsk chiliflakes ,
1 krm svartpeppar ,
1 ägg ,
1 tsk salt ,
FYLLNING :
100 g färskost paprika ,
eventuellt Smör & rapsolja spray ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda alla ingredienser till färsen .
Forma 12 ovala biffar .
Platta till dem och fördela färskosten
på färsen .
Lägg ett grillspett på varje och nyp
ihop till en järpe runt spetten .
Spraya lammfärsspetten med smör &-
rapsoljan innan de grillas .
Grilla ca 5 min på varje sida .
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)