fredag 4 september 2009

OMELETTPLÄTTAR 2 PERS.

Grädda gärna omeletten som plättar.

3 ägg
3 msk vatten
1 krm salt + lite peppar
Så här gör DU :
Vispa ihop ägg ,´vatten o´kryddor
Lägg lite fett i plättlaggen
oftast räcker det att smörja första rundan.
Lägg 1 msk majskorn och lite hackad persilja
på varja plätt när DU har vänt dem.
Servera med rårivna morötter och bröd .

Detta åt vi på en "tjejlunch" det var
jättegott.
Smaka DU också.

APELSINRIS 4PORT .

Nu hittade jag det gamla receptet
så HIMLA GOTT !
Återigen ett BARNDOMSMINNE för mig.
Det verkar kanske konstigt att
äta detta ,men vi hade det som
efterrätt.Se det som en överraskning.

Koka 1 LITER VATTEN
med 1 DL LÅNGKORNIGT RIS
koka i 20 minuter eller
tills grynen är mjuka.
Häll av vattnet och spola
grynen i kallt vatten och
låt dem rinna av .
Skala 4 APELSINER,skär i
skivor och dela i mindre
bitar.
Blanda APELSINER och RIS
1 -2 msk SOCKER och sist
2 DL VISPAD GRÄDDE .
Smaka av .

LYCKA TILL!