HEJSAN !
Barndomens kakor bakades på havregryn, socker och smör .
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin,
1 1/2 dl strösocker ,
1 1/2 dl havrekli ,
1 msk vetemjöl ,
3 dl havregryn .
Så här gör DU:
SMÄLT smöret i en stor kastrull.
Häll ner sockret och rör om så att det smälter .
BLANDA ner kli och vetemjölet och låt det svälla
några minuter .
Rör till sist ner havregrynen .
Platta ut smeten i en fyrkantig eldfast form med
låga kanter - ca 25 x 25 centimeter .
Smeten ska vara ungefär 1 cm hög .
GRÄDDA i 200 graders ugn ungefär 12 minuter
eller tills det är gyllenbrunt .
Ta ut formen och låt svalna något .
Skär ca 3x3 cm stora rutor .
Låt kakorna ligga kvar i formen när de serveras
så smular det mindre
GOTT TILL FRUKT- EFTERRÄTTER OCH GLASS !
LYCKA TILL !
söndag 17 april 2016
SPENATPAJ 3- 4 PERSONER. 200 graders ugn .
HEJSAN !
Idag tar jag KESELLA i pajdegen och
byter en del av vetemjölet mot HAVREKLI.
Vad sägs om det ?
Jag tycker att pajdegen blir frasigare .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
1 1/2 dl vetemjöl ,
1 dl Havrekli ,
1 tsk salt ,
50 g lättare smör/margarin
1 dl Kesella ,
Så här gör DU:
ARBETA samman paj-ingredienserna för hand eller i maskin.
Låt degen vila 30 minuter i kylen .
Kavla ut degen och klä en pajform ca 25 cm i diameter.
FÖRGRÄDDA 15 minuter i 200 graders ugn .
FYLLNING :
1 stor, grovt hackad lök,
150 g rökt skinka , hackad ,
250 g bladspenat ,
150 g Kesella ,
2 tsk vetemjöl ,
1 dl kaffegrädde ,
1 ägg ,
svartpeppar ,
Så här gör DU :
LÅT den tinade spenaten rinna av ordentligt och
blanda med vetemjölet , löken och skinkan .
VISPA samman kesellan, ägget och kaffegrädden.
Krydda med svartpeppar .
BOTTNA formen med spenatblandningen och
häll GRÄDDBLANDNINGEN över .
GRÄDDA ca 20 minuter i 200 graders ugn.
Hoppas att det smakar .
LYCKA TILL !
Idag tar jag KESELLA i pajdegen och
byter en del av vetemjölet mot HAVREKLI.
Vad sägs om det ?
Jag tycker att pajdegen blir frasigare .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
1 1/2 dl vetemjöl ,
1 dl Havrekli ,
1 tsk salt ,
50 g lättare smör/margarin
1 dl Kesella ,
Så här gör DU:
ARBETA samman paj-ingredienserna för hand eller i maskin.
Låt degen vila 30 minuter i kylen .
Kavla ut degen och klä en pajform ca 25 cm i diameter.
FÖRGRÄDDA 15 minuter i 200 graders ugn .
FYLLNING :
1 stor, grovt hackad lök,
150 g rökt skinka , hackad ,
250 g bladspenat ,
150 g Kesella ,
2 tsk vetemjöl ,
1 dl kaffegrädde ,
1 ägg ,
svartpeppar ,
Så här gör DU :
LÅT den tinade spenaten rinna av ordentligt och
blanda med vetemjölet , löken och skinkan .
VISPA samman kesellan, ägget och kaffegrädden.
Krydda med svartpeppar .
BOTTNA formen med spenatblandningen och
häll GRÄDDBLANDNINGEN över .
GRÄDDA ca 20 minuter i 200 graders ugn.
Hoppas att det smakar .
LYCKA TILL !
FISKFILE PÅ GRÖNSAKSBÄDD 3- 4 PERS.
HEJSAN !
Smaka på det här !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 medelstor purjolök ,
3 morötter ,
2 msk olja ,
2 dl vitt vin ,
500 g vit fisk ,
salt ,
timjan ,
2 dl fiskbuljong ,
1 dl kaffegrädde ,
Så här gör DU :
FINSTRIMLA purjolöken skär morötterna i tunna skivor
och lägg i en traktörpanna .
Häll över oljan och rör om .
Låt fräsa en stund och späd sedan med vinet .
LÄGG på locket och låt grönsakerna puttra på svag värme
tills de har mjuknat .
Salta fisken och bred ut FILE'ERNA på grönsaksbädden.
Krydda med lite timjan .
HÄLL fiskbuljong och grädde över fisken .
På med locket och låt sjuda upp .
STÄNG sedan omedelbart av värmen och låt fisken
sjuda klar på eftervärmen i 5- 7 minuter .
ÖS sås över fisken och ät med ris .
mmm.... så himla gott !
LYCKA TILL !
Smaka på det här !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 medelstor purjolök ,
3 morötter ,
2 msk olja ,
2 dl vitt vin ,
500 g vit fisk ,
salt ,
timjan ,
2 dl fiskbuljong ,
1 dl kaffegrädde ,
Så här gör DU :
FINSTRIMLA purjolöken skär morötterna i tunna skivor
och lägg i en traktörpanna .
Häll över oljan och rör om .
Låt fräsa en stund och späd sedan med vinet .
LÄGG på locket och låt grönsakerna puttra på svag värme
tills de har mjuknat .
Salta fisken och bred ut FILE'ERNA på grönsaksbädden.
Krydda med lite timjan .
HÄLL fiskbuljong och grädde över fisken .
På med locket och låt sjuda upp .
STÄNG sedan omedelbart av värmen och låt fisken
sjuda klar på eftervärmen i 5- 7 minuter .
ÖS sås över fisken och ät med ris .
mmm.... så himla gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)