fredag 9 februari 2024

WALLENBERGARE PÅ KYCKLING 4 PORT.

 


                        HEJSAN  !


Ganska nytt är att vi kan köpa kycklingfärs  i matbutiken . 

Kolla noga att de är genomstekta

350 g kycklingfärs 

3/4 tsk salt

1 kryddmått svartpeppar

1 1/4 dl mellangrädde

2 äggulor

smör /margarin till stekning

TILLBEHÖR .

potatismos, gröna ärter , lingonsylt


**Om det är små barn i familjen , mixa gärna ärterna 

med stavmixer till mos , blanda med en skvätt , av vattnet 

som DU kokt ärterna i . * *     ** Så kan DU göra med alla grönsaker**


SÅ HÄR GÖR DU :

1, BÖRJA med att se till att alla ingredienser 

är riktigt kalla .

2,  BLANDA färs , salt å peppar .

Tillsätt grädden lite i taget .

Arbeta in äggulorna en i taget .

3,  FORMA  till 8 små eller 4 stora  biffar med

vattensköljda händer och lägg dem på vattensköljd bräda .

4,  STEK dem i smör på medelvärme  ca  5 - 6 minuter på

 varje sida .

KONTROLLERA att de är genomstekta .

SERVERA med potatismos , gröna ärter och lingonsylt .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

GOTT POTATISMOS , 4 PORT

 


                     HEJSAN  !


HÄR ÄR RECEPTET :
1 kilo mjölig potatis

1 msk smör

3 dl mjölk

1 1/4 tsk salt

1 kryddmått nymald peppar

SÅ HÄR GÖR DU :

1,  SKALA och koka potatisen - skivad .

Häll av vattnet och låt den ånga av 

2,  STÖT  sönder potatisen och tillsätt 

smör och mjölk.

Rör eller vispa en kort stund.

3,  SMAKA av med salt och peppar .

Låt moset bli varmt på eftervärmen .

Servera med gröna ärter och lingonsylt

Ha gärna rester eller köttbullar till !

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !