söndag 21 maj 2023

KOKT " höns " MED RIS & CURRY . 4 PORT .

 

                           HEJSAN  !

DETTA ÄR EN AV MINA MEST OMTYCKTA MIDDAGSRÄTTER .

JAG ANVÄNDER KYCKLINGFILE ' OCH KRYDDAR SÅSEN MED

LITE ÄPPLE !   


HÄR ÄR RECEPTET :
4 kycklingfile'er   a' 125 g

1 morot i bitar

1 purjolök i bitar

2 vitlöksklyftor

1 tsk dragon

1 tsk timjan

5 vitpepparkorn

1 kryddnejlika

1 lagerblad 

2 kvistar bladpersilja

3 dl okokt ris


SÅS :

1/2 gul lök

1/2 äpple

1 msk vatten

1 msk curry

2 dl buljong

från kokningen

1 dl mjölk

2 msk maizena

såsredning

eventuellt salt å peppar .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  LÄGG  kycklingfile'erna i en rymlig kastrull, häll 

på vatten så att det täcker och låt det koka upp .

Slå av vattnet och skölj kastrullen .

2)  KOKA upp nytt vatten och lägg i file'erna igen .

Skumma väl och tillsätt morot, purjolök, vitlök

samt kryddorna .

Koka sakta på låg värme under lock ca 30 min .

Ta upp file'erna och håll dem varma .

Spara buljongen .

3)  SÅS :  SKALA  löken och äpplet hacka dem

och lägg i en kastrull , häll på vattnet och koka upp

Pudra över curry.

Späd med buljong från kokningen och tillsätt mjölk.

Vispa i redningen och låt såsen koka upp .

Smaka av med salt å peppar om det behövs .

4 )  KOKA riset enligt anvisning på förpackningen .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !