tisdag 11 augusti 2020
TIPS !
TIPS ! HEJSAN !
TÅRTA PÅ PLATS ,
Med några klickar sirap på tårtfatet,
håller sig tårtan på plats när DU
skär upp .
TACK !
TIPS !
HEJSAN !
TIPS !
SOCKERBIT I KAKBURKEN
Småkakor håller sig spröda och fina
om man lägger några sockerbitar i
kakburken .
De drar åt sig fukten .
TACK !
KRYDDKANTADE SMÅKAKOR, 65-70 ST.
HEJSAN !
Dessa kakor gjordes förr om åren av våran farmor .
Vi, - syrran och jag fick rulla , rullarna i kardemumma .
Farmor skar dem i skivor och vi fick lägga dem på plåten.
(som på den tiden, var smord )
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör /margarin
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
ca 1/2 msk stött kardemumma
(+ till garnering) eller1/2 - 1 tsk i smeten
- om Du inte vill ha kardemumma
runt rullen, kan Du ta sockerströssel
till garnering .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör, socker och sirap poröst .
Tillsätt vetemjölet blandat med bikarbonat
och kardemumma .
Blanda till en deg .
Dela degen och rulla ut två runda längder .
Rulla dem i stött kardemumma och låt
ligga i kyl i ca 30 minuter.
SKÄR i skivor och lägg dem på bakpappersklädda
plåtar . GRÄDDA i 175 grader ca 7-8 min .
LYCKA TILL !
1 tsk bikarbonat
ca 1/2 msk stött kardemumma
(+ till garnering) eller1/2 - 1 tsk i smeten
- om Du inte vill ha kardemumma
runt rullen, kan Du ta sockerströssel
till garnering .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör, socker och sirap poröst .
Tillsätt vetemjölet blandat med bikarbonat
och kardemumma .
Blanda till en deg .
Dela degen och rulla ut två runda längder .
Rulla dem i stött kardemumma och låt
ligga i kyl i ca 30 minuter.
SKÄR i skivor och lägg dem på bakpappersklädda
plåtar . GRÄDDA i 175 grader ca 7-8 min .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)