måndag 8 juni 2020

CITRONKAKA MED TJOCK CHOKLADGLASYR , 1 KAKA.



                              HEJSAN !

Så himla god är denna kaka
och dessutom fin att se på ,
med sin fina glasyr, lite ojämnt  pålagt .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin
3 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
2 msk pressad citron
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl- BERTE QVARN
GLASYR :
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
citronskal

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda i smör, mjölk, citronskal och citronsaft .
BLANDA bakpulver och mjöl och sikta ner det
i smeten .
Häll i smord och bröad form och grädda i
175 grader  40 minuter .
LÅT svalna i formen i 10 minuter och stjälp
sedan upp kakan .
Koka  upp grädden - till glasyren .
Hacka chokladen och rör ner i grädden .
LÅT svalna tills den tjocknar något .
Bred chokladen över kakan och garnera med citronskal .

LYCKA TILL !