onsdag 28 december 2022

NYÅRS SUPE ' 4 PERS . ... FORELL MED FÄNKÅL .

 


                         HEJSAN  !


DET godaste som finns , .. mm..!

TAR 20 minuter att laga .


HÄR ÄR RECEPTET :

4 portionsbitar  laxforell  eller  sik

salt ,peppar 

2 msk vetemjöl

75 g smör / margarin

1 liten fänkål

1/2 msk socker 

1/2 dl vatten

300 g champinjoner

1 1/2 msk vetemjöl

3 dl matlagningsgrädde

1 knippa dill 

TILLBEHÖR :
kokt potatis


SÅ HÄR GÖR DU :

1) SALTA  och peppra fiskens in - och utsida ,

den ska vara urtagen men ryggbenet får sitta kvar.

Panera fisken i mjöl och stek den i 2 msk smör

4 - 5 min på varje sida .

Håll fisken varm under folie .

2)  SKÖLJ  och klyfta fänkålen .

Stek i 1 msk smör , strö över sockret.

Låt fänkålen få färg,  häll över vattnet och låt det

koka in .

Ta upp fänkålen , håll varm vid fisken .

3)  SKÖLJ och skiva champinjonerna tunt .

Stek i smör .   Strö över mjölet när vätskan från 

svampen kokat in .

Häll på grädde .  Låt koka i 5 minuter under omrörning.

Smaka av med salt å peppar , lägg i finskuren dill .

4)  SERVERA med kokt ,  gärna pressad potatis .


GOTT NYTT ÅR !