HEJSAN !
DET godaste som finns , .. mm..!
TAR 20 minuter att laga .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar laxforell eller sik
salt ,peppar
2 msk vetemjöl
75 g smör / margarin
1 liten fänkål
1/2 msk socker
1/2 dl vatten
300 g champinjoner
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
1 knippa dill
TILLBEHÖR :
kokt potatis
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SALTA och peppra fiskens in - och utsida ,
den ska vara urtagen men ryggbenet får sitta kvar.
Panera fisken i mjöl och stek den i 2 msk smör
4 - 5 min på varje sida .
Håll fisken varm under folie .
2) SKÖLJ och klyfta fänkålen .
Stek i 1 msk smör , strö över sockret.
Låt fänkålen få färg, häll över vattnet och låt det
koka in .
Ta upp fänkålen , håll varm vid fisken .
3) SKÖLJ och skiva champinjonerna tunt .
Stek i smör . Strö över mjölet när vätskan från
svampen kokat in .
Häll på grädde . Låt koka i 5 minuter under omrörning.
Smaka av med salt å peppar , lägg i finskuren dill .
4) SERVERA med kokt , gärna pressad potatis .
GOTT NYTT ÅR !