måndag 13 maj 2019

KÖTTBULLAR, MED ANNAN KRYDDNING, 4 PORT...



               HEJSAN !

...med currystekt blomkål och myntasås.... himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 finhackad färsk chili eller
2 krm  kajennpeppar
1 dl finhackad purjolök
1 äggula
1 msk GARAM  MASALA
(färdig kryddblandning)
salt, peppar
2 msk olja
1 msk sesamfrön
MYNTASÅS :
2 dl matlagnings yoghurt
1 /2 tsk bruna senapsfrön
1/2 tsk torkad mynta eller
1/2 msk hackad färsk
salt
400 g blomkål, rå eller kokt
1 tsk curry
2 msk olja
salt

SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda färs, chili, purjolök, äggula,
GARAM MASALA, salt och peppar.
Rulla köttbullar , stek dem i olja i en stekpanna.
Strö över sesamfrön.
Blanda såsen.  Dela blomkålen i småbitar och
stek i olja och curry.  Salta.
SERVERA bullarna med curry-stekt blomkål
och såsen .

LYCKA TILL !

EXTRA GOD KAKA. TIPS !



            HEJSAN !

En fin och saftig sockerkaka får Du
med 1-2 msk aprikosmarmelad i smeten .

TACK !