lördag 3 november 2018

BACONDOLMAR MED KÖTTFÄRS ... 4 PERS.



                   HEJSAN !

...Och  vilken sås sen !
Detta  är en  lite  annorlunda  sås  som  Du  och
Dina  gäster  kommer  att  älska !
HÄR  ÄR  RECEPTET :
300 g  köttfärs
1  msk  hakad  lök
1 msk  hackad  persilja
3  msk  vispgrädde
1/2 tsk  salt, peppar
100 g  skivad  bacon
SÅS :
Saft av 1 apelsin
2 - 3 dl buljong
2 msk rödvin
1 msk svartvinbärssaft  eller  GE'LE
1 tsk timjan
1 tsk arrowrot utrörd i lite vatten(eller potatismjöl)
GARNERING:
apelsinskal,  finhackad  persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR  ihop  färs,  lök,  persilja och grädde .
Smaka  av  med  salt  och  peppar och
forma  till  avlånga  dolmar .  Linda  in  tunna  baconskivor.
BRYN  rulladerna  sakta  runtom  i  en  stekpanna .
Späd  med  buljong,  apelsinsaft ,  rödvin och  saft  eller GE'LE.
Smaka  av  med  timjan,  salt och peppar .
Red  av  med  arrowrot  utrörd i lite vatten .
SJUD  alltihop  i  4-5  min och  hetta  även  upp  tunt strimlade
apelsinskal  i  såsen .
Strö  över  persilja när det är dags  att servera. Och
Gärna en grönsallad med klyftade tomater.

GOTT och  festligt till är potatistoppar, dvs  pressad kokt potatis
som rörts till mjuk  massa med 1 äggula(500 g till 1 äggula)
och spritsas i toppar och gratineras i ugn 225 grader ca 10-12 min.

Hoppas det smakar !   LYCKA TILL !