fredag 19 mars 2021

MIN, GODA CHIAGRÖT MED JORDGUBBAR , 1 PORT.




                                        HEJSAN !

VISSTE DU,  ATT CHIAFRÖN  INNEHÅLLER LIKA
MYCKET  PROTEIN SOM NÖTKÖTT. 

HÄR ÄR RECEPTET :
2  msk  CHIAFRÖN
2  dl  krämig  kokosmjölk
eller annan mjölk,  t ex  mandelmjölk
1/2  lime
1/2  tsk  honung eller strödadlar
eller  lite  banan 
1/2  tsk vaniljessens

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA CHIAFRÖN med mjölk, lime, vanilj 
och eventuellt sötning.
LÅT STÅ KALLT ÖVER  NATTEN.
SERVERA  med grekisk yoghurt som
blandats  med  mosade  jordgubbar .

LYCKA  TILL !

MIN, SUPERBRA PROTEINSMOOTHIE MED HALLON & KOKOS.1- 2 port.




                                             HEJSAN  !

DEN HÄR ÄR EN BRA BÖRJAN PÅ DAGEN !
DU BLIR INTE SUGEN ELLER HUNGRIG PÅ ETT TAG .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl  kokosmjölk
1 dl  kesella
1-2 dl frysta  hallon
1 tsk CHIAFRÖN
1 msk  osötat  proteinpulver
med  vaniljsmak 

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA  ingredienserna  i  en  mixer  eller  BLENDER.
HÄLL  upp  i  glas  och  toppa  med  kokosflingor och  hallon .

LYCKA  TILL !

MANDELPUDDING, 4 PORT .




                                         HEJSAN !

Smaka   på  den  här  godingen  !

HÄR ÄR RECEPTET :
5  dl  mandelmjölk
2  dl  grädde
1  msk  GELANTINPULVER
2  msk  honung
1  msk  rosenvatten /vatten 

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM  mjölken  tills  den  sjuder .
TILLSÄTT grädden  och  låt  sjuda  igen .
RINGLA  ner  honungen  och  rosenvatten /vatten.
HÄLL  sedan  ned  GELANTINET  och  låt
sjuda  upp .
HÄLL upp  i  skål  eller  SERVERINGSGLAS.
LÅT  stå  kallt  tills  den  stelnat.
SERVERA  med  kanel och citronmeliss .

LYCKA  TILL !

TOBIAS, KÄRLEKSMUMS, 30 BITAR....mmm !






                                             HEJSAN !

HUR  STOR SONEN ÄN BLIR ,  SÅ 
ÄLSKAR HAN DESSA MUMSBITAR .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g  smör/margarin
2 ägg
3 dl  strösocker
1 1/2 dl  mjölk
4  dl  vetemjöl, - BERTE QVARN
3 msk  kakao
1 msk  bakpulver
1 msk  vaniljsocker

CHOKLADKRÄM :
100 g  smör
2 dl vispgrädde
4 msk  strösocker
2 tsk vetemjöl
2 msk  kakao

GARNERING :
KOKOS  1 - 2  dl 

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT  smöret  i  en  kastrull .
VISPA  ägg  och  strösocker  pösigt .
RÖR  ner  smöret  och  mjölken .  
BLANDA  vetemjöl,  kakao,  bakpulver
och  vaniljsocker .
RÖR  försiktigt  ner  det  i  äggsmeten .
BRED  ut  smeten  i  en  smörpappersklädd
långpanna  ca  30 x 40 cm .
SÄTT UGNEN  på  225  grader och 
GRÄDDA i 10 - 15 minuter .
STJÄLP upp  kakan ,  dra  av  pappret .
LÅT  kakan  kallna .
KRÄMEN :
SMÄLT smöret ,  tillsätt  strösocker,  vetemjöl
och  kakao.
KOKA  krämen  tills  den  tjocknar , ca  5  minuter .
RÖR så det inte fastnar i botten .
BRED  chokladkrämen  över  kakan .
STRÖ över  kokosflingor .
SKÄR  kakan  i  fyrkanter, när  den  svalnat - kallnat.

LYCKA  TILL !



VÅRAN JÄTTEGODA, FRUKOSTSMOOTHIE, 1 GLAS.





                                      HEJSAN  !

EMELLANÅT  GÖR JAG  DENNA  SUPER  GODA
SMOOTHIE  TILL  FRUKOST , SÅ  HIMLA  GOTT 
BARA NJUTA ...mmm!
Å , kaffe  efter  !

HÄR ÄR RECEPTET :
1  dl  skalad  sötmandel
1  dl  frysta  hallon
1/2  dl  frysta  blåbär
1  dl  naturell yoghurt,3 %
3  msk  grädde

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA  alla  ingredienser  i  en  BLENDER .
SPÄD  med  vatten  till  en  jämn  
SMOOTHIE  och  servera  direkt .

LYCKA  TILL !

MIN GOA , AVOKADOSMOOTHIE, 1-2 PORT.





                                    HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 avokado
2 dl grekisk  yoghurt
1  dl  mjölk
1/2  lime
en  näve  spenat
1  dl  fryst  mango

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA  alla  ingredienser  i en  mixer  
eller  BLENDER .
HÄLL  upp  i  glas  och toppa  med  en lime-skiva .

LYCKA  TILL !

MIN GODA FISKGRATÄNG MED BLOMKÅLSMOS...MMM... ! 4 PORT.





                                               HEJSAN  !

Denna  måste  DU  göra ,- så  himla  god 
lägger  sig  som  bomull  runt  hjärtat och i magen !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g  blomkål
1 dl  CREME FRAICHE
2 dl  riven  ost
salt å peppar
1 liten  gul  lök
3 msk  smör/margarin
1 dl  CREME FRAICHE
3 soltorkade  tomater
600 g rygg-FILE' av  torsk
1 dl  riven  ost

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
DELA  blomkålen  och  koka  den  mjuk .
Häll  av  vattnet  och  låt  blomkålen  ånga
av  ordentligt .
MIXA  blomkålen  med  CREME FRAICHE .
Blanda  ner  ost  och  smaka  av  med  salt å peppar.
HACKA  löken  och  fräs  den  i  smör i  en  kastrull .
Blanda  ner  CREME FRAICHE och  hackade  sol-
torkade  tomater .
LÄGG  fiskbitarna  i  mitten  av  en  ugnsform och
klicka  ut  blomkålsmoset  runt  om .
HÄLL  såsen  i  mitten  ovanpå  fisken  och  strö
över  den  rivna  osten .
GRÄDDA  i  ugnen  i  ca  20  minuter .

ÖNSKAR  ER  ALLA  EN  SMAKLIG  MÅLTID !
och  LYCKA  TILL !