HEJSAN !
HUR STOR SONEN ÄN BLIR , SÅ
ÄLSKAR HAN DESSA MUMSBITAR .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl, - BERTE QVARN
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
CHOKLADKRÄM :
100 g smör
2 dl vispgrädde
4 msk strösocker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
GARNERING :
KOKOS 1 - 2 dl
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull .
VISPA ägg och strösocker pösigt .
RÖR ner smöret och mjölken .
BLANDA vetemjöl, kakao, bakpulver
och vaniljsocker .
RÖR försiktigt ner det i äggsmeten .
BRED ut smeten i en smörpappersklädd
långpanna ca 30 x 40 cm .
SÄTT UGNEN på 225 grader och
GRÄDDA i 10 - 15 minuter .
STJÄLP upp kakan , dra av pappret .
LÅT kakan kallna .
KRÄMEN :
SMÄLT smöret , tillsätt strösocker, vetemjöl
och kakao.
KOKA krämen tills den tjocknar , ca 5 minuter .
RÖR så det inte fastnar i botten .
BRED chokladkrämen över kakan .
STRÖ över kokosflingor .
SKÄR kakan i fyrkanter, när den svalnat - kallnat.
LYCKA TILL !