HEJSAN !
Rotmos har man väl gjort i urminnes tider
vi åt det lite då och då när jag var liten.
Receptet kommer från min farmor .
ROTMOS är lättare att göra än man tror
och
hemgjort rotmos är dessutom så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
ROTMOS :
1 kg kålrot
4 stora morötter
7 stora potatisar (ca 700 g)
1 köttbuljongtärning
1 msk flytande smör/margarin
salt och peppar
****
400 g köttkorv eller fläskkorv
5 kryddpepparkorn
3 lagerblad , salt
TILL SERVERING :
sallad , senap
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKALA och skär kålrot och morötter i bitar .
Koka rotfrukterna i buljong i 40 - 50 minuter .
Skala och skär potatisen i bitar /skivor och
tillsätt dem till koket efter halva tiden .
Koka tills allt är mjukt .
2) HÄLL av spadet men spara det .
Mosa rotfrukterna med en potatis-stöt .
Tillsätt smör/margarin, salt, peppar och spad
om det behövs .
3) GÖR 5 - 6 hål i korven med en provsticka
eller gaffel .
Koka korven tillsammans med pepparkorn , lager -
blad och salt i vattnet så det täcker ca 20 minuter .
4) SKÄR korven i 3 - 4 cm breda bitar .
Ät rotmos och köttkorv tillsammans med sallad
och senap .
mm...underbart gott !
NJUT !
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !