HEJSAN !
DET HÄR ÄR EN VEGETARISK GRATÄNG, mmm....!
MED TRE SORTERS ITALIENSK OST ,
SÅ HIMLA GO ' - JAG GÖR DEN LITE DÅ OCH DÅ .
Klart att Du kan ha köttbullar eller korv till om så tycks !
HÄR ÄR RECEPTET :
Ca 300 g PENNE
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 liten squash
matfett
500 g passerade tomater
1 tsk basilika
1/2 tsk strösocker
salt, peppar
125 g mozzarella
100 g gorgonzola
1 dl ny-riven parmesan
200 g champinjoner
hackad persilja
UGN ; 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt förpackningens anvisningar .
Spola den i kallt vatten och låt den rinna av .
SKALA sedan lök och vitlök och finhacka dem .
Ansa och tärna squashen .
FRÄS löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett .
Tillsätt squashen och låt den fräsa med några minuter .
TILLSÄTT passerade tomater, basilika och socker .
Låt såsen koka samman lite .
Smaka av med salt och peppar .
LÄGG ungefär hälften av den nykokta pastan i en
smord eldfast form .
Häll över såsen .
Skiva mozzarellan och fördela skivorna över såsen .
Bryt gorgonzolan i mindre bitar och strö över .
Täck med resterande pasta .
STRÖ över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen
ca 20 minuter eller tills allt har fin färg och är
genomvarmt .
ANSA under tiden svampen och skär den i mindre bitar .
Bryn den gyllene i lite matfett och fördela den över
den nygräddade pastagratängen .
STRÖ över hackad persilja .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !