onsdag 14 oktober 2020

PASTAGRATÄNG, 4 PORT .




                                              HEJSAN  !


DET  HÄR ÄR EN VEGETARISK  GRATÄNG, mmm....!
MED  TRE  SORTERS  ITALIENSK  OST , 
SÅ HIMLA GO ' - JAG  GÖR DEN LITE DÅ OCH DÅ .
Klart  att  Du  kan  ha  köttbullar  eller  korv  till  om så  tycks !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
Ca  300  g  PENNE 
2  gula  lökar
2  vitlöksklyftor
1  liten squash
matfett
500 g  passerade  tomater
1  tsk  basilika
1/2  tsk  strösocker
salt,  peppar
125  g  mozzarella 
100  g  gorgonzola 
1  dl  ny-riven  parmesan
200  g  champinjoner
hackad  persilja
UGN ;  225  GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  pastan  enligt  förpackningens  anvisningar .
Spola  den  i  kallt  vatten   och  låt  den  rinna  av .
SKALA  sedan  lök  och  vitlök  och  finhacka  dem .
Ansa  och  tärna  squashen .
FRÄS  löksorterna  mjuka  och  glansiga  i  lite  matfett .
Tillsätt  squashen  och  låt  den  fräsa  med några  minuter .
TILLSÄTT  passerade  tomater,  basilika  och  socker .
Låt  såsen  koka  samman  lite .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
LÄGG  ungefär  hälften  av  den  nykokta  pastan i  en
smord  eldfast  form  .
Häll  över  såsen .
Skiva  mozzarellan  och  fördela  skivorna  över  såsen .
Bryt  gorgonzolan  i  mindre  bitar  och  strö  över .
Täck  med   resterande  pasta .
STRÖ  över  parmesanosten  och  gratinera  mitt  i  ugnen 
ca  20  minuter  eller  tills  allt  har  fin  färg  och  är 
genomvarmt .
ANSA  under  tiden  svampen och  skär  den  i  mindre  bitar .
Bryn   den  gyllene  i  lite  matfett  och  fördela  den  över
den  nygräddade  pastagratängen  .
STRÖ  över  hackad  persilja .

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !