måndag 10 juni 2019
TIPS !
HEJSAN !
TRE TIPS NÄR DU GRILLAR FISK. :
* FISK behöver bara marineras en kort stund innan Du grillar.
Fisken marineras för smakens skull och inte för att bli mör.
* MAGER fisk är perfekt att grilla i foliepaket, gärna ihop med
grönsaker och ärter. Då håller fisken ihop och blir saftig.
*UNDVIK att använda marinader med FETT eftersom det
lätt kan börja brinna och fisken då kan bli bränd.
TACK !
PENNE MED PISTASCHMANDEL , BROCCOLI OCH GETOST 4 PORT.
HEJSAN !
Smak på detta, ...himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g broccoli
2 vitlöksklyftor
1 dl naturell PISTASCH-mandel
1 dl olivolja
1 1/2 tsk rivet citronskal
2 msk pressad citronsaft
1 röd chilifrukt
150 g getost
FLING-salt
nymald peppar
400 g pasta, gärna PENNE
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA broccolin i mindre buketter.
Skiva stammen, det ska bli ca 200 g
av broccoli- stammen .
Koka stammen i lättsaltat vatten,
ca 3 minuter . Låt rinna av .
MIXA broccolistammen, hackad vitlök,
pistaschmandel, olja, citronskal och- saft.
KÄRNA ur och hacka chilin. Smula osten.
Vänd ner chili och ost i broccolisåsen .
Smaka av med salt och peppar .
KOKA pastan . Lägg i broccolibuketterna
när ca 3 minuter av koktiden återstår .
Låt rinna av, men spara lite av kokvattnet.
BLANDA pasta, kokvatten och broccoli-
buketter och broccolisås .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
RAVIOLI MED VALNÖTTER, GORGONZOLA OCH SPENAT, 4 PORT.
HEJSAN !
BUSENKEL och krämig sås som Du snabbt rör ihop
medan pastan kokar .
mmm....
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl lätt CREME Fraiche
1 dl mjölk
ca 150 g gorgonzola
100 - 150 g färsk babyspenat
50 g valnötter
FLINGSALT
nymald svartpeppar
500 g färsk ravioli med ostfyllning
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan på svag värme. Låt den rinna av .
BLANDA CREME Fraiche, mjölk och ost i en
kastrull och värm på svag värme tills osten smält.
VÄND ner den sköljda och torkade spenaten mot
slutet och låt den mjukna i såsen.
Grovhacka nötterna .
Smaka av med salt och peppar .
VÄND ner pastan i såsen .
SMAKLIG MÅLTID !
TIPS! När Du kokar pasta, spara lite av kokvattnet
innan Du häller av pastan .
STÄRKELSEN från pastan ger såsen en fin konsistens.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)