fredag 3 januari 2020

LAX MED ÄPPEL- & NÖTBULGUR , 2 PORT.


 
                        HEJSAN !

Det här är gott !
Dessutom tar det inte tid att göra .

HÄR ÄR RECEPTET :
250 g  LAXFILE'
pressad limesaft
salt, peppar och chili
BULGUR :
2 dl bulgur
1 stort äpple
1/2 msk smör
5 pekannötter
1 msk pumpafrön
grovhackad persilja
UGN 200 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG laxen i portionsbitar, i en ugnsform.
Pressa över lime, krydda med salt, peppar
och chili .  Stek i ugn  ca  15 minuter .
TILLAGA bulgur enl. anv. på förpackningen.
Tärna äpplet och stek i smör så det får lite färg.
Tillsätt nötter och frön på slutet .
Blanda med bulgur och persilja.
Smaka av med salt och peppar .

SERVERA gärna 2 dl turkisk yoghurt
med  1- 2 vitlöksklyftor och 2 kläm på akaciahonung
+ 1 cm riven ingefära, mmm....himla gott till allt !

LYCKA TILL !